Radu Constantea, reprezentant al CL la AGEA de la “U” Cluj

Foto: Dan Bodea

Radu Constantea va reprezenta interesele Consiliului Local la Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor clubului de fotbal Universitatea Cluj, programată pe 2 septembrie la Bucureşti, la sediul administratorului judiciar Marieta Anastasescu. Tot luni va avea loc şi şedinţa comitetului de creditori, care ar fi trebuit să se desfăşoare astăzi, însă a fost amânată din cauza lipsei de cvorum.

Principalul punct de pe ordinea de zi a AGEA de la FC „U” Cluj este majorarea capitalului social în numerar de până la valoarea de 5.200.000 de lei, după cum urmează:
1. Majorarea capitalului social cu aporturi în numerar de până la valoarea de 5.200.000 de lei prin emisia corespunzătoare de acţiuni cu o valoare nominală 0, 10 lei/acţiune.
2. Acționarii au drept de preferință la subscrierea acțiunilor emise, proporțional cu cota din capitalul social deținută pe care și-l pot exercita în termen de o lună de la publicarea decizei în Monitorul Oficial
3. După expirarea termenului, toate acțiunile rămase nesubscrise vor fi oferite celorlalți acționari în mod liber. Aceștia își pot exercita dreptul de subscriere în 30 de zile.
4. La expirarea termenului se va proceda la majorarea capitalului social cu valoarea acțiunilor subscrise
5. Dacă acțiunile nu vor fi subscrise integral, o noua AGEA va decide dacă acțiunile vor fi anulate sau oferite terților

Comisia Juridică a CL l-a mandatat însă pe Radu Constantea să voteze împotriva majorării de capital social.

Primăria îl atacă pe Walter în instanţă

Tot în cadrul şedinţei de astăzi, consilierii locali au decis să se constituie ca parte civilă într-un viitor proces intentat împotriva lui Florian Walter, Ioan Mărginean şi Dan Capră, în dosarul transferurilor a 15 jucători, cu titlul gratuit, de la „U” Cluj la Petrolul Ploieşti. Primăria va stabili ce daune va solicita abia după ce va fi finalizată expertiza DIICOT, privind valoarea de piaţă a jucătorilor transferaţi în vara lui 2012.

CL este acţionar al clubului de fotbal „U” Cluj, având un pachet de 0, 5% din acţiuni, cu o valoare de 26, 5 lei.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu