Publicul a alungat europeanul de snooker de la Cluj

Mark Selby a câştigat turneul demonstrativ de la Cluj-Napoca, Snooker Titans Trophy, din luna iunie / Foto: Dan Bodea

Cel mai mare eveniment sportiv al toamnei, Campionatul European de Snooker, nu va mai avea loc la Cluj-Napoca. Informaţia a fost oferită în premieră de stiridesport.ro şi confirmată pentru Transilvania Reporter de către Adrian Thiess, promotorul galei. „Nu sunt multe de spus, doar că din punct de vedere logistic este mai convenabil ca acest european să aibă loc la Bucureşti. Clujul are o Sală Polivalentă extraordinară, are o administraţie care şi-a dorit organizarea acestui eveniment la Cluj-Napoca, dar sunt unele lucruri care au făcut imposibilă colaborarea noastră.

Din păcate. Ca să fiu mai concret la ultimul patrulater, organizat în luna iunie, la care am invitat campionul mondial en-titre, Mark Selby, plus legendele Ronnie O’Sullivan şi Steve Davis, s-au vândut doar 600 de bilete. Să mai spun că la aeroport ceck in-ul a durat patru ore pentru patru persoane? Gândiţi-vă că la european vor veni zeci de jucători, cu bagaje, cu invitaţi, staff etc. Câte ar dura să se facă ceck in-ul pentru toţi? Sincer îmi pare foarte rău că a trebuit să mut evenimentul, pentru că am întâlnit oameni extraordinari la Cluj, dar publicul nu este încă pregătit pentru snooker.

La un concert al unei trupe Pop din ani ’70 merg 6-7 mii de oameni, iar la o gală în care îi aveai în faţă pe cei mai iubiţi jucători de snooker n-au fost nici o mie de oameni”, a explicat pentru Transilvania reporter Adrian Thiess. Astfel, conform stiridesport.ro,  Campionatul European de Snooker va avea loc la Bucureşti, în perioada 3-9 octombrie. La competiţie şi-au anunţat participarea 128 de jucători din 89 de ţări, din toată lumea, chiar dacă titulatura campionatului este de „european”. Printre ei, este și Ronnie O’Sullivan, care şi-a confirmat deja prezenţa.

Distribuie:

Postaţi un comentariu