Proiectul unui turneu de tenis din circuitul WTA prinde contur la Cluj

Foto: Dan Bodea

Cluj-Napoca ar putea intra în lumea exclusivistă a tenisului feminin mondial, prin organizarea unui turneu din circuitul WTA. Ideea nu e nouă. A fost lansată în urmă cu doi ani și repusă pe tapet de primarul municipiului, Emil Boc, în luna februarie a acestui an, după victoria echipei de Fed Cup a României, 3-1 contra Canadei.

„Sunt costuri foarte mari, iar din bani publici nu putem să susținem premii de 500.000-1.000.000 de euro. Nu putem oferi din taxele clujenilor premieri de acest gen. Dar eu am lansat o propunere mediului de afaceri privat, am discutat cu mai mulți oameni de afaceri, iar feedback-ul n-a fost negativ. E nevoie de implicarea mediului de afaceri”, spunea Boc la jumătatea lunii februarie.

Recent, edilul municipiului și omul de afaceri ion Țiriac s-au întâlnit la Cluj-Napoca și au discutat detaliile și strategia care trebuie puse la punct pentru a aduce pe malul Someșului un turneu din circuitul mondial de tenis feminin.

„Am discutat cu domnul Ţiriac şi mi-am arătat deschiderea pentru un asemenea demers şi să contribuim cu ce vom putea. Primăria nu are cum să organizeze un asemenea turneu, dar putem asigura o bună parte a infrastructurii de profil. Avem Sală Polivalentă, însă mai există şi Sala Horia Demian, baza de tenis Winners, o sală a Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport.

Chiar şi Sala Polivalentă mai are o sală de antrenament. Acum rămâne să vedem dacă şi alte condiţii se vor îndeplini. Nu putem asigura premii pentru Serena Williams sau Simona Halep. Banii din impozite şi taxe nu sunt pentru premii. Domnul Ţiriac are legături extraordinare în lumea tenisului şi sper să avem susţinerea mediului de afaceri din Cluj”, a spus Boc, la Realitatea FM.

În ultimii ani Sala Polivalentă a fost gazda celor mai importante confruntări de tenis ale echipelor României, atât la feminin, în Fed Cup, cât și la masculin în Cupa Davis.

Distribuie:

Postaţi un comentariu