Primul pas spre Campionatul Mondial

Foto: Dan Bodea

Echipa națională feminină de handbal tineret a României a debutat perfect în turneul de calificare de la Cluj, pentru Campionatul Mondial care va fi găzduit de Ungaria în perioada 1-15 iulie. Echipa pregătită de Gheorghe Tadici și Bogdan Burcea a făcut instrucție cu Croația, cel mai dificil adversar din grupă, de care a trecut cu scorul de 33-25. ”Tricolorele” mici au făcut astfel, un pas important pentru calificarea la turneul final al Campionatului Mondial de Tineret. Meciul a fost echilibrat doar în prima lui parte, cele două combatante intrând la cabine la scorul de 17-14 pentru România.

Raluca Petruș (foto, cu numărul 17) a marcat 6 goluri în fața Croației / Foto: Dan Bodea

În repriza a doua însă, trupa lui Tadici nu a mai lăsat spații libere și a continuat să-și mărească avansul pentru o victorie lejeră și extrem de importantă. Singura jucătoare de la Universitatea Cluj prezentă la acest turneu, Raluca Petruș, a avut o evoluție solidă fiind a doua marcatoare a României, cu 6 reușite. ”Sunt mulțumit. Victoriile fac bine la toată lumea. Am avut niște fluctuații în ambele reprize, dar trebuie să le eliminăm. Ne-am propus să ducem această echipă în primele 8, apoi în primele 6 și, de ce nu, în primele 4.

Foto: Dan Bodea

Trebuie să avem grijă de această generație, pentru că în vară vor trece la senioare, iar aceste rezultate de acum vor conta pentru ele”, a declarat la final selecționerul Gheorghe Tadici. În celălalt meci al grupei Ucraina a învins Georgia cu scorul de 37-16. Sâmbătă, de la ora 16:00, naționala României va juca meciul secund în compania Georgiei, iar duminică, de la ora 11:00, va evolua în compania Ucrainei. Primele două clasate din grupă se califică la turneul final al Campionatului Mondial din Ungaria.

Distribuie:

Postaţi un comentariu