Primul meci cu trofeul pe masă: HCM – “U” Jolidon, în Supercupă

Foto: Dan Bodea

Sala Rapid din Bucureşti va găzdui, sâmbătă, un adevărat regal handbalistic. De la ora 17:00, în Supercupa României, se vor duela HCM Baia Mare – câştigătoarea Cupei României şi ocupanta locului doi în clasamentul Ligii Naţionale în sezonul trecut, respectiv “U” Jolidon Cluj – locul trei în campionat, care a fost acceptată să joace în Supercupă, după ce Oltchimul s-a desfiinţat.

Partida va fi arbitrată de Ana Maria Duţă şi Diana Florescu şi va fi urmată de confruntarea băieţilor, respectiv de meciul dintre HCM Constanţa şi Ştiinţa Municipal Dedeman Bacău, care se va disputa începând cu ora 19:00.

În primul meci oficial din acest an, clujencele au pierdut pe teren propriu, cu 26-25 (11-13), în faţa grupării HCM Roman, după o partidă echilibrată, dar care a scos la iveală “călcâiul lui Ahile” al universitarelor, respectiv lipsa unei bănci valoroase. Deşi au un prim 7 extrem de bătăios, clujencele stau slab în ceea ce priveşte rezervele, astfel că pe final de meci nivelul jocului scade, iar adversarii pot profita, aşa cum a făcut Romanul.

De partea cealaltă, HCM Baia Mare s-a impus în prima etapă, în deplasare la nou-promovata Neptun Constanţa, cu scorul de 31-25 (17-15). Partida a fost una echilibrată, cel puţin în prima repriză, când vicecampioanele au comis destul de multe greşeli, inerente debutului de sezonul. Elevele lui Buceschi au jucat mult mai bine în partea secundă, atât în ofensivă, cât şi pe faza de atac şi au reuşit să se distanţeze la 4-5 goluri în faţa handbalistelor de pe litoral. De menţionat că au fost rulate toate jucătoarele din lot şi că 12 dintre ele şi-au trecut numele pe lista marcatoarelor, golgeteră fiind Melinda Geiger, cu 9 reuşite.

Meciul din Supercupă, dintre HCM Baia Mare şi “U” Jolidon se anunţă unul interesant, ambele echipe dorindu-şi primul trofeu din acest sezon. Mai mult, băimărencele au nevoie de un joc bun, cu doar o săptămână înainte de confruntările din Liga Campionilor.

Partida din Supercupă va începe la ora 17:00 şi va fi transmisă live de Digi Sport.

Distribuie:

Postaţi un comentariu