Primele medalii pentru sportul olimpic clujean în 2017: Ilie Ciotoiu a câștigat două medalii de bronz la CE de haltere

Ilie Ciotoiu a cucerit două medalii de bronz la CE de haltere de la Split, acestea fiind primele medalii internaționale din 2017 pentru sportul olimpic clujean (foto Dan Bodea)

Ilie Ciotoiu, sportiv legitimat la Clubul Sportiv Municipal din Cluj, a cucerit, duminică seara, două medalii de bronz la Campionatele Europene de haltere pentru seniori, competiție care are loc la Split (Croația). Pregătit de antrenorul clujean, Ionuț Felecan, Ilie Ciotoiu a concurat la categoria 56 kilograme, reușind să ridice deasupra capului 111 kilograme la stilul smuls și 131 kilograme la stilul aruncat. Cu aceste rezultate, Ciotoiu s-a clasat pe locurile trei la aruncat și total, ocupând locul patru la smuls.

Românul a început concursul cu două încercări reușite, 108 și 111 kg la smuls, dar a ratat-o pe a treia (115 kg). Din păcate, la aruncat a avut o singură încercare reușită, 131 kg, ratînd-o pe a treia (140 kg). Ciotoiu a fost devansat în ierarhia categoriei 56 de kg de italianul Mirco Scarantino (266 kg la total) și Iuri Dudoglo din Moldova de peste Prut (261 kg la total).

Contactat telefonic, antrenorul Ionuț Felecan crede că elevul său putea să ridice mai mult la acest concurs. “Sigur, sunt mulțumit că Ilie a luat două medalii de bronz față de una cât a cucerit anul trecut (n.red – o medalie de bronz, la aruncat, la CE din Norvegia 2016), dar cred că acum putea face un concurs mai bun. La antrenamente, el ridica de regulă 120 kg la smuls și 150 kg la total, rezultate care l-ar fi plasat pe primul loc. Cu siguranță, rezultatul a fost afectat de faptul că sportivul a trebuit să slăbească într-un timp foarte scurt pentru a intra în categorie (n.red -56 kg)” spune antrenorul Ionuț Felecan, cel care are în palmares peste 20 de medalii cucerite de elevii săi, Antoniu Buci, Ilie Ciotoiu, Denisa Felecan, Cosmin Miron, Horațiu Buci, la campionate europene sau mondiale, de juniori, tineret, seniori.

În vîrstă de 22 de ani, Ilie Ciotoiu mai poate concura vreme de doi ani și la competițiile de tineret. De altfel, următorul concurs de nivel european la care va participa sportivul de la CSM Cluj este CE de tineret din luna octombrie, de la Tirana (Albania). De cînd a venit la Cluj, Ilie Ciotoiu are în palmares trei medalii de argint la CE de juniori (2014) și trei medalii de bronz la CE de seniori (una în 2016 și două în 2017).

Ilie Ciotoiu a cucerit două medalii de bronz la CE de haltere de la Split, acestea fiind primele medalii internaționale din 2017 pentru sportul olimpic clujean (foto Dan Bodea)

Distribuie:

Postaţi un comentariu