Preliminarii CM / Pițurcă a cerut, LPF a amânat o etapă

Victor Pițurcă a cerut o amânare, Mitică Dragomir s-a executat

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir, a declarat, ieri, că la solicitarea selecţionerului Victor Piţurcă membrii Comitetului de Urgenţă al Federației Române de Fotbal au hotărât amânarea etapei din Liga I, programată înaintea dublei echipei naţionale cu Grecia din barajul de calificare la Cupa Mondială din 2014.

Șeful de la LPF a declarat că meciurile ”tricolorilor” sunt interes național și trebuie să facă orice pentru a-I acorda selecționerului Vi9ctor Pițurcă timpul necesar pentru a pregăti meciurile de baraj. „Nu am loc de întors, e interes naţional. Comitetul de Urgenţă a hotărât amânare, Mircea Sandu mi-a zis că îmi trimite hârtie cu aprobarea Comitetului de Urgenţă. Aşa că se amână şi această etapă. Noi puteam să ne opunem şi nu avea nimeni ce să ne facă. Federaţia nu putea să ne oblige, mai ales restanţele sunt năucitoare. Dar înţelegem interesul echipei naţionale, noi încercăm să înţelegem pe toată lumea”, a declarat Dragomir în cadrul unei conferințe de presă.

El a explicat că în situaţia în care prima reprezentativă va câştiga barajul cu Grecia, partidele din Liga I se vor disputa în lunile decembrie şi ianuarie, iar dacă ratează calificarea atunci meciurile vor fi programate în vara anului 2014. Reprezentativa României va întâlni selecţionata Greciei în barajul de calificare la Cupa Mondială din 2014, din Brazilia. Meciul tur va avea loc la 15 noiembrie în Grecia, iar returul în 19 noiembrie, în România.

Distribuie:

Postaţi un comentariu