Preliminarii CE / Tadici reinventează Naţionala, cu gândul la Olimpiadă

După victoria istorică din Liga Campionilor, băimărencele de la HCM vor încerca să elimine Norvegia în preliminariile pentru Euro 2014 / Foto: Bogdan Groza

Pe 23 şi 27 octombrie, Naţionala de handbal feminin a României va juca în compania Norvegiei, dubla din preliminariile Campionatului European din 2014, din cadrul Grupei a 6-a, acolo unde mai regăsim şi reprezentativa Belarusului. Primele două clasate vor merge la Europene, o competiţie extrem de importantă, deoarece reprezintă criteriul final de calificare la Jocurile Olimpice din 2016, din Brazilia.

Tehnicianul echipei tricolore a convocat, pentru aceste meciuri, 18 handbaliste, dintre care 17 evoluează în Liga Naţională, singura stranieră fiind Patricia Vizitiu, de la Krim Ljubljana. Echipa cu cele mai multe jucătoare la lot este vicecampioana HCM Baia Mare, care va avea nu mai puţin de 6 handbaliste în trupa lui Tadici: Paula Ungureanu, Adriana Nechita, Aneta Pîrvuţ, Timea Tătar, Laura Oltean şi Luciana Marin. Va lipsi de la dubla cu Norvegia Eliza Buceschi, tânăra băimăreancă suferind o fractură de metatarsiene la mâna dreaptă, ce o va ţine departe de semicercuri cel puţin 2-3 săptămâni.

Naţionala României este în reconstrucţie, doar cinci dintre sportivele convocate de Gheorghe Tadici evoluând sub tricolor la ultimul turneu final, CE 2012: Ungureanu, Brădeanu, Pintea, Nechita şi Ţăcălie. “Suntem onoraţi să jucăm în compania unui adversar precum Norvegia, campioană mondială şi olimpică en-titre. Noi suntem o echipă în schimbare, şi în reconstrucţie, ţelul nostru fiind Jocurile Olimpice din 2016. Sper ca jucătoarele tinere să aibă orgoliu şi să se ridice la nivelul adversarelor”, a declarat antrenorul Gheorghe Tadici.

Lupta pentru calificare se va da între România şi Belarus
Primele două clasate din fiecare grupă a preliminariilor, vor merge la Europenele din Croaţia şi Ungaria. Favorită certă a specialiştilor, Norvegia pare cea mai în formă echipă a grupei a şasea, astfel că lupta pentru calificarea la turneul final se va da între România şi Belarus, cele două echipe urmând a se duela abia anul viitor, pe 11 şi 15 iunie. Prima confruntare cu Norvegia va avea loc miercuri, 23 octombrie, la Oradea, returul urmând să se dispute pe 27 octombrie, la Bergen.

“Va fi o partidă extrem de grea, dar nu vom intra pe teren cu braţele ridicate. Vom lupta şi sper ca fetele să fie în cea mai bună formă fizică şi psihică, chiar şi cele care sâmbătă au evoluat în Liga Campionilor, cele şase de la HCM Baia Mare. Vom avea în faţa noastră o echipă cu super-valori, cu un lot aproape neschimbat în ultimii 6-7 ani, o echipă care tratează fiecare meci extrem de serios. Pentru noi va fi greu, dar sper că, având de partea noastră publicul, vom reuşi să ne ridicăm la nivelul norvegiencelor. Meciurile acestea sunt importante şi pentru că reprezintă un adevărat test înaintea Campionatului Mondial din luna decembrie”, a mai precizat Gheorghe Tadici.

18 pentru Europene – Lotul României pentru dubla cu Norvegia:
Portari: Paula Ungureanu (HCM Baia Mare), Mirela Nichita (SCM Craiova), Denisa Dedu (Corona Braşov)
Extreme: Valentina Ardean Elisei (Cetate Devatrans), Ada Nechita (HCM Baia Mare), Laura Chiper (Corona Braşov), Aneta Pîrvuţ (HCM Baia Mare), Nicoleta Dincă (SCM Craiova)
Pivoţi: Raluca Agrigoroaie (HCM Roman), Timea Tătar (HCM Baia Mare), Crina Pintea (HC Zalău)
Linia de 9 metri: Gabriela Perianu (Dunărea Brăila), Aurelia Brădeanu (Corona Braşov), Dana Băbeanu (HCM Roman), Adriana Ţăcălie (Corona Braşov), Luciana Marin (HCM Baia Mare), Laura Oltean (HCM Baia Mare), Patricia Vizitiu (Krim Ljubljana)

Distribuie:

Postaţi un comentariu