Viața bate filmul: Englezul din Divizia a V-a Sălaj

Până să ajungă "vedetă" la Gloria Ban, Connor Wilton (foto, la minge), singurul fotbalist englez din Campionatul Judeţean Sălaj, a trăit o frumoasă poveste de dragoste alături de o româncă / susa foto: facebook

Între două pase renovează case pe care mai apoi le vinde străinilor care doresc să-şi petreacă vacanţele în Sălaj, în cele mai autentice tradiţii locale. Wilton Connor s-a născut la Birmingham, a trăit o bună bucată de vreme în Spania, alături de mama lui, iar din 2006 s-a stabilit în localitatea Stârciu, comuna Horatu Crasnei, din judeţul Sălaj. Este un familist convins şi vedeta echipei de fotbal Gloria Ban. Însă, în spatele acestor realităţi se ascunde o poveste de dragoste demnă de orice scenarist holliwoodian.

Crăciunul pe care nu-l va uita niciodată

Până să ajungă, întâmpolător, în România, Connor era stabilit de ani buni în Spania unde, trăia împreună cu mama sa, care dezvoltase o mică afacere imobiliară. S-a împrietenit cu un român din Stârciu, pe numele lui Florin, care i-a propus să-şi petreacă crăciunul în Sălaj, locul unde a copilărit Florin.

Connor n-a stat prea mult pe gânduri şi cum domeniul imobiliar presupune şi călătorii de prospectare a pieţei a acceptat invitaţia românului. Avea să înceapă o frumoasă poveste de dragoste între un englez şi o sălăjeancă. La casa din Stârciu avea să fie întâmpinat de rudele lui Florin, între care şi Andreea, sora românului plecat la muncă în Spania.

În sunetul colindelor, lângă bradul de crăciun, cei doi s-au privit pentru prima dată în ochi, iar ceea ce ar fi trebuit să fie doar o vizită de sărbători s-a transformat într-o poveste. Connor nu a mai plecat niciodată din Stârciu. Şi-a anunţat mama că a întâlnit fata visurilor lui şi că a decis să se stabilească în România. Trei ani au trecut până când Andreea şi Connor şi-au unit destinele la biserica din sat. Astăzi, Andreea şi Connor au doi copii şi o afacere prosperă.

„Dacă în urmă cu 5-6 ani mi-ar fi spus cineva că vom ajunge aici nu l-aş fi crezut. Astăzi sunt fericită alături de soţul meu, de copii, de familie, îmi trăiesc propria povestea de dragoste lângă cei mai importanţi oameni din viaţa mea. Sunt fericită”, povesteşte simplu Andreea.

Promovează Sălajul ca nimeni alţii

Odată luată decizia de a se stabili la Stârciu, Connor şi-a dezvoltat şi aici afacerea condusă de mama lui. Fermecat de frumuseţea locurilor englezul a înţeles că peisajele, tradiţiile culinare şi liniştea locurilor pot transforma zona într-o mină de aur pentru străinii iubitori de arhaic.

Astfel, împreună cu soţia lui Connor vizitează localităţile din împrejurimi şi caută case tradiţionale pe care le cumpără, uneori chiar le renovează la cererea clientului, sau le vinde mai departe occidentalilor cu dare de mână.

„Facem ceea ce ne place şi mai important promovăm Sălajul şi aceste locuri minunate. Străinii sunt foarte interesaţi să cumpere case tradiţionale şi de multe ori ne cer chiar să nu schimbăm nimic la ele. Doar la cele care necesită reparaţii mai importante intervenim însă, fără să schimbăm ceva din autenticitatea lor”, explică Andreea.

Casele descoperite şi achiziţionate de cei doi au acum proprietari englezi, spanioli, sau de alte naţionalităţi, având toţi acelaşi numitor comun- pasiunea pentru arhaic.

Vedetă în Liga a V-a

Născut şi crescut în Anglia, Connor Wilton nu avea cum să nu iubească fotbalul. Spune că tatăl său l-a îndrumat să facă sport, iar el a ales sportul rege. În copilărie a jucat la grupele de „pitici” ale lui Birmingham City, un club cu o tradţie uriaşă în Anglia.

Mai apoi, după ce s-a mutat cu mama sa în Spania, a jucat la echipe din ligile inefrioare ale campionatului iberic, iar de când a decis să se stabilească în România a cochetat cu echipele din zonă. A jucat mai întâi la Steaua Stârciu, unde a fost golgheterul echipei şi unulo dintre cei mai importanţi marcatori ai sezonului precedent în campionatul judeţean Sălaj.

În primăvară un prieten, Daniel Bontea, care este şi căpitanul formaţiei Gloria Ban, i-a propus să joace la această echipă, iar „oficialii” Gloriei au numai cuvinte de laudă pentru Connor.

„Este un jucător foarte serios şi se antrenează ca nimeni altul, se vede că vine din Anglia. Joacă atacant şi are calităţi foarte bune pentru postul lui, viteză, dribling, şut, are un fizic foarte bun”, explică delegatul echipei, Costel Ardelean.

Şapte goluri a marcat deja Wilton în prima parte a campionatului pentru Gloria Ban. Cel mai mândru de „transferul” englezului este chiar Daniel Bontea, căpitanul micuţei formaţii din Sălaj.

„Am avut şi eu o contribuţie la aducerea lui la Ban şi mă bucur. Suntem singura echipă din Sălaj care am transferat, dacă pot să zic aşa, un fotbalist englez. Ne-am cunoscut pe facebook, ne-am împrietenit, ştiam că mai joacă aşa în wekenduri pe la Stârci şi i-am propus să vină la noi. Am făcut o alegere foarte bună”, se făleşte liderul Gloriei.

Pasiunea lui Connor pentru fotbal este atât de mare încât soţia lui a dezvăluit că, dacă afacerile vor prospera, este posibil ca Wilton să devină şi sponsor pentru Gloria Ban. Până să „investească” în fotbal, Connor se pregăteşte să petreacă al şaptelea crăciun, „acasă” la Stârciu.

Distribuie:

Postaţi un comentariu