Potaissa Turda aduce primul trofeu european la Cluj

Foto: Dan Bodea

Echipa masculină de handbal Potaissa Turda a cucerit Cupa Challenge, după o dublă manșă în finala contra celor de la AEK Atena. Clujenii au pierdut returul din Grecia (scor 26-27), dar victoria categorică din manșa întâi (33-22) a fost mai mult decât suficientă pentru a cucerii primul trofeu european intercluburi pentru Cluj. La Atena trupa lui Horațiu Gal a făcut p primă repriză extraordinară.

Clujenii au prestat un handbal mult peste ce a artat AEK și la cabine s-a intrat la scorul de 19-11 pentru Potaissa. Cum lucrurile erau clare încă după primele 30 de minute de joc, repriza a doua a fost una în care galben-albaștri au evoluat cu zâmbetul pe buze. Nimeni nu a mai forțat așteptând doar ultima sirenă pentru a se bucura de primul succes european major pentru echipele sportive clujene.

Este suficient să amintim doar faptul că grecii au egalat abia în minutul 54 (la scorul de 23-23), pentru a ilustra superioritatea clujenilor în finala de la Atena. Mihai Alexandru Asoltanei (5 goluri) și Georgică Cîntec (4) au fost principalii marcatori ai Potaissei în returul cu AEK. Reamintim că pentru echipa clujeană aceasta a fost a doua finală consecutivă în Cupa Challenge. Anul trecut clujenii au cedat în fața multiplei campioane a Portugaliei, Sporting Lisabona (28-37 în Portugalia şi 24-30 la Cluj-Napoca)

Distribuie:

Postaţi un comentariu