Potaissa merge mai departe în Europa

Foto: Dan Bodea

Echipa masculină de handbal Potaissa Turda a câștigat ambele manșe, cu HC Dobrudja Dobrich din 16-imile de finală ale Cupei Challenge și a acces în optimile întrecerii europene intercluburi. Duminică, clujenii s-au impus cu scorul de 43-19, în manșa a doua a 16-imilor, după ce, sâmbătă, elevii lui Horațiu Gal au câștigat cu 32-23. Ambele manșe s-au disputat la Turda, echipa din Bulgaria, debutantă fiind, la fel ca și Potaissa și autoevaluat șansele de calificare și au decis, că e mai convenabil să joace ambele partide în Cluj.

Dacă partida de sâmbătă a avut puțin nerv măcar în prima repriză, duminică, handbaliștii de la Potaissa au făcut o demonstrație de forță în fața unui adversar resemnat. Clujenii au condus în permanență, iar antrenorul Horațiu Gal și-a permis luxul de a arunca în luptă o serie de jucători extrem de tineri. Teo Pințoiu, Dragoș Fleșer, sau Vlad Bulgaria, toți juniori sub 18 ani. Pințoiu a fost, altfel, unul dintre cei mai buni marcatori ai Potaissei, cu șase reușite, fiind devansat într-un top al marcatorilor doar de Zacaciurin (cu 7 reușite).

”Din fericire am întâlnit un adversar care ne-a permis să experimentăm. A fost ușor până aici, dar cu siguranță, în primăvară, vom întâlni un adversar mult mai bun. Am avut ocazia să văd la joc o serie de handbaliști tineri, care sunt viitorul acestei echipe. Am trecut peste acest moment, acum trebuie se ne concentrăm pe campionat. Urmează meciul cu HC Vaslui și este unul foarte dificil”, a declarat Horațiu Gal, la finalul partidei cu Dobrudja.

Distribuie:

Postaţi un comentariu