Ponor, Drăgulescu, Iordache. Încă trei medalii pentru România. Au căzut recorduri!

Foto: Dan Bodea

Cătălina Ponor a cucerit, duminică, un nou titlu de campioană europeană la bârnă, al cincelea din întreaga carieră, cifră ce reprezintă un nou record în materie de titluri cucerite de o gimnastă la acest aparat. Ponor a etalat un exercițiu aproape de perfecțiune, cu nerv și cu siguranță. 

S-a clătinat prea puțin pentru a putea rata cucerirea medaliei de aur în fața propriilor suporteri din Cluj și România. 14.566 a fost media obținută de Cătălina Ponor în finala de la bârnă, cu mai bine de o jumătate de punct mai mult decât a treia clasată, Larisa Iordache (care a obținut o medie de 13.966). Între cele două sportive din România s-a interpus olandeza Eythora Thorsdottir. 

Foto: Dan Bodea

Tot duminică, Marian Drăgulescu a terminat pe treapta a doua a podiumului de premiere finala de la sărituri. Românul a obținut media 14.733, fiind devansat de rusul Artur Dalaloian (14.933). Pe treapta a treia s-a clasat ucraineanul Oleg Verniaiev (14.649). Pentru Marian Drăgulescu medalia cucerită duminică este a 31-a din carieră, record absolut pentru gimnastica românească. Delegația României încheie astfel, Campionatele Europene de Gimnastică Artistică de la Cluj, cu un bilanț de patru medalii, dintre care două de aur, una de argin și una de bronz.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu