Polo / Adversari pentru România

Poloiştii români vor avea de înfruntat vicecampioana mondială Muntenegrru şi pe cea olimpică, Italia, în grupa A de la Campionatul European din această vară

Echipa naţională de polo pe apă a României va evolua în Grupa A la Campionatul European găzduit de Budapesta, alături de reprezentativele similare ale statelor Muntenegru, Italia, Grecia, Rusia şi Georgia, conform tragerii la sorţi care a avut loc duminică, la Budapesta.

Cei mai dificili adversari ai “tricolorilor” vor fi Muntenegru, care este vicecampioană mondială, şi Italia, vicecampioana olimpică în exerciţiu. România va juca primul meci din grupa A, cu Georgia, în 14 iulie, urmând a evolua apoi cu Italia, în 15 iulie, cu Muntenegru, pe 17 iulie, Grecia în 19 iulie şi contra Rusiei în 21 iulie.

Grupa B este de departe cea mai puternică, dar şi cea mai spectaculoasă. La tragerea la sorţi în această grupă au fost extrase campioana europeană Serbia, campioana mondială şi gazda competiţiei, Ungaria, campioana olimpică, Croaţia, alături de Germania, Franţa şi Spania.

Turneul final va avea loc în perioada 14 – 27 iulie. Câştigătoarele grupelor se califică direct în semifinale, în timp ce formaţiile clasate pe locul 2 şi 3 joacă încrucişat meciuri de baraj pentru semifinale.

Distribuie:

Postaţi un comentariu