Podium european pentru Rareș Șipoș

Foto: arhiva personală

O medalie de aur și două de bronz au cucerit sportivii români participanți la Campionatele Europene de tenis de masă desfășurate la sfârșitul săptămânii trecute în Portualia. Adina Diaconu a devenit campioană europeană, iar Tania Plăian şi Rareş Şipoş au încheiat întrecerile pe treapta a treia a podiumului competiției continentale sub 21 de ani.

În întrecerea masculină, Rareş Şipoş a cedat în semifinală în faţa grecului Ioannis Sgouropoulos, scor 3-4. Sportivul originar din Cluj a condus cu 1-0 la seturi, apoi a cedat următoarele trei secvențe. A reușit să-și adjudece seturile 5 și 6 și să ducă meciul în decisiv, pe care l-a pierdut la mare luptă cu 9-11.

Alina Diaconu s-a impus în finala probei de simplu, în patru seturi, scor 13-11, 11-6, 11-9 și 11-7 în fața rusoaicei Maria Malanina. Reamintim că Diaconu, care este și componentă a echipei naţionale de senioare a României și a înregistrat, în decembrie 2016, o performanţă istorică pentru România, obţinând alături de coechipiera sa, Andreea Dragoman, prima medalie de aur la un campionat mondial pentru juniori.

Tot în concursul feminin de la sfârșitul săptămânii, Tania Plăian a fost învinsă, în semifinale, de adversara Adinei Diaconu din finală, scor 1-4 la seturi. În cadrul întrecerilor continentale de la Gondomar, din Portugalia, România a fost reprezentată de șase sportivi.

Distribuie:

Postaţi un comentariu