”Plusurile” României sunt vizibile

Foto: Dan Bodea

Înlocuirea selecționerului german Christoph Daum cu Cosmin Contra a schimbat ”fața” reprezentativei ”Tricolore” și s-a dovedit a fi o alegere inspirată a oficialilor FRF. Încă de la primul meci (cel cu Kazahstan, scor 3-1, din preliminariile CM 2018), România a arătat că poate fi o echipă determinată. A urmat egalul smuls dramatic, pe final de meci, din Danemarca și victoria în fața Turciei, aparent o echipă națională peste cea a României. În meciul de la Cluj selecționerul Contra a avut ochi și pentru cel mai bun portar din campionatul intern, Florin Niță, pe care l-a introdus în poartă în minutul 71 al partidei, goalkeeper-ul celor de la FCSB debutând astfel, în tricoul naționalei. Au impresionat până și ”grăsuțul” Budescu și renegatul Denis Alibec.

”Am fi fost la multe campionate mondiale, dacă s-ar fi pus amicalele. Contează, însă, meciurile oficiale. Budescu a alergat mult și a făcut exact ceea ce i-am cerut. Alibec va fi un câștig pentru echipa națională și pentru echipa de club dacă va avea aceiași atitudine pe care a avut-o în acest meci”, au fost câteva dintre concluziile selecționerului Contra. Și publicul de pe arena Dr Constantin Rădulescu a fost la înălțime. A creat o coregrafie frumoasă în startul întâlnirii, apoi i-au susținut frenetic pe fotbaliștii pregătiți de Cosmin Contra.

”Atmosfera a fost foarte frumoasă şi întotdeauna la Cluj atmosfera a fost la fel. Ne dorim ca echipa naţională să joace oriunde în ţară şi oriunde infrastructura permite. Cu siguranță echipa națională va mai juca la Cluj”, a spus președintele FRF, Răzvan Burleanu. Ultimul meci al anului pentru reprezentativa ”Tricoloră” este programat, marți, 14 noiembrie, la București, în compania Olandei, altă selecționată care a ratat calificarea la Cupa Mondială din Rusia.

Distribuie:

Postaţi un comentariu