”Plăieșii” sunt campionii în play-out, CFR s-a făcut de râs

CFR Cluj a lăsat o impresie bună în 2016, dar s-au făcut de râs în ultima etapă, când au pierdut cu 0-4 la Botoșani / Foto: Dan Bodea

Ultima necunoscută a sezonului s-a elucidat, odată cu disputarea ultimei etape din faza play-out a Ligii 1. Patru echipe, CSMS Iași, CSU Craiova, FC Botoșani și chiar Concordia Chiajna, au sperat până la ultimul fluier că vor prinde in extremis locul (7) ce duce în Europa. Au triumfat ”Plăieșii” de la CSMS Iași, conduși de pe margine de Nicolo Napoli, un fost câștigător de Cupa UEFA, pe vremea când era jucătorul lui Juventus Torino. Și pentru ca drama să fie totală, moldovenii au suferit până în minutul 89 al meciului de la Timișoara, când Piccioni a marcat cu un șut superb golul de 3-2.

Reușita italianului a adus și victoria moldovenilor, imperioasă în lupta cu CSU Craiova și celelalte echipe, dar și o calificare istorică, în premieră pentru echipa din Iași, în competițiile continentale intercluburi. La Timișoara s-a jucat pe ”viață și pe moarte”. Bănățenii încercând să lase o ultimă impresie bună înainte de a lua calea ligii a doua, moldovenii pentru că jucau pe bani mulți și pentru gloria unei prezențe, cel mai probabil efemeră, în UEFA Europa League.

Timișorenii au condus cu 2-0 în minutul 39, dar proaspăt transferat la Steaua, Golubovic a ținut să le arate roș-albaștrilor că au făcut o alegere bună și a marcat la ultima apariție în tricoul CSMS-ului, golul revenirii în joc și în lupta pentru Europa. A urma reușita lui Andrei Cristea, și el un fost stelist, pentru ca în finalul partidei Piccioni să marcheze probabil cel mai important gol al carierei lui. Timișorenii și ieșenii au ținut astfel, cu sufletul la gură milioanele de fani ai fotbalului. La Craiova, CSU din localitate a avit o misiune ușoară în fața Petrolului, echipă demult retrogradată.

A fost 2-0 pentru olteni, în probabil cea mai amară victorie din ultimii ani. La Botoșani, echipa lui leo Grozavu a dat de pământ cu CFR-ul lui Conceicao (4-0), dar nu au putut încurca în niciun fel calculele accederii în Europa. Oricum pentru CFR Cluj era un meci fără miză, ardelenii rămânând totuși, cu satisfacția câștigării Cupei României. Doar la Chiajna înfruntarea dintre Concordia și FC Voluntari a avut darul unui meci ”ăn familie”, ambele combatante mulțumindu-se cu puțin. Echipa lui Adrian Falub era deja salvată de la retrogradare, în vreme ce trupa din Voluntari eavea și ea deja asigurat locul la baraj. S-a terminat 1-1, un rezultat care oricum nu mai conta.

Distribuie:

Postaţi un comentariu