Petrescu nu a suportat eșecul de la Botoșani. Antrenorului i s-a făcut rău după ce CFR-ul a pierdut meciul și locul 1 în clasament

Foto: Dan Bodea

Campioana Ligii 1 a bifat al optulea meci consecutiv fără victorie, în deplasare, și a pierdut poziția de lider al clasamentului, după eșecul de la Botoșani, scor 1-2 cu echipa din localitate. Înfruntarea a stârnit un interes mai mare decât un Steaua – Dinamo de la sfârșitul anilor 80-90. Trupa din Gruia a făcut presiuni ca meciul să nu se joace, moldovenii au refuzat și au dat o palmă oficialilor feroviari, după ce aceștia au „uitat” să plătească transferul lui Cătălin Golofca.

La finalul partidei, la interviurile, obligatorii, s-a prezentat secundul Alin Minteuan care a dezvăluit că lui an Petrescu i s-a făcut rău. „Nu a venit pentru că i-a fost rău. Am fost rugat să vin eu, nu știu situația lui Dan Petrescu”, a spus Minteuan.

După toată tevatura și acuzațiile ardelenilor care ar fi vrut ca meciul să nu se joace, moldovenii au început meciul orbiți de dorința de a-i învinge pe campionii țării și au irosit prima ocazie, în minutul 7, când Roman și Ebenhofer au ratat execuțiile într-o situație favorabilă.

În minutul 14 gazdele au profitat de o bâlbâială în careul feroviarilor și au deschis scorul, după o fază colectivă, cursivă, realizată de Roman-Ebenhofer-Ashkovski, ultimul înscriind după ce l-a răsucit pe Vinicius și la pus în fund pe Peteleu. Reacția CFR-ului nu s-a lăsat prea mult așteptată.

În minutul 19, sărbătoritul zilei, Pereira, a șutat tare din unghi, Pap a respins până la Itu, pentru ca în aceeași fază să mai aibă o intervenție providențială în fața mijlocașului CFR-ist. Cei doi au colaborat perfect la faza golului egalizator. Itu a centrat și Pereira a înscris, simplu, cu capul.

În minutul 40, Rondon l-a luat la țintă pe Chindriș și repriza s-a terminat la egalitate, scor 1-1. La cinci minute de la reluare Golofca cade în careu. Reluările au arătat că atacantul CFR-ului a fost atins de Chindriș, însă după ce a șutat spre poarta lui Pap. Tot Golofca a ratat cea mai mare ocazie a meciului. Scăpat singur spre poarta lui Pap, a încercat un lob, dar mingea a ocolit spațiul porții.

Mihai Roman a dat lovitura în minutul 71, cu o execuție superbă, cu capul, la colțul lung, iar Costache și-a arătat a câta oară?) limitele, ratând o ocazie importantă, în minutul 89. Meciul s-a terminat cu victoria echipei FC Botoșani, și CFR a coborât pe locul 2 al clasamentului, după ce Astra Giurgiu a învins-o cu 1-0 pe Universitatea Craiova.

Joi, de la ora 19:55, CFR primește vizita formației Celtic Glasgow, în ultimul meci din faza grupelor UEFA Europa League. Feroviarii au nevoie de un rezultat de egalitate pentru a se califica în primăvara europeană. În cazul în care va ratat calificarea, este foarte posibil ca antrenorul Dan Petrescu să părăsească gruparea feroviară în această iarnă.

Distribuie:

Postaţi un comentariu