Petrescu a câștigat duelul giganților. CFR – Viitorul 2-0

La primul meci pe teren propriu în calitate de antrenor al CFR-ului, echipa antrenată de Dan Petrescu s-a impus cu scorul de 2-0 în fața campioanei en titre a României, Viitorul Constanța, dar și în fața bunului său prieten și coleg de echipă națională, Gheorghe Hagi. De altfel, prezența celor doi foști mari fotbaliști pe băncile tehnice a echipelor oponente a fost principala atracție de pe stadionul Dr Constantin Rădulescu, spectatorii primindu-i cu respectul cuvenit, atât pe Dan Petrescu, cât și pe Gică Hagi. 

Foto: Dan Bodea

Clujenii au solicitat penalti încă din minutul 2 al întâlnirii, la o minge deviată ce părea să fi atins mâna lui Kevin Boly, în suprafața de pedeapsă. Centralul Marius Avram a lăsat jocul să continue, iar reluările TV au demonstrat nevinovăția fundașului central al echipei campioane. CFR-ul a dominat începutul de meci. Culio, Hoban și Vinicius au trimis mingi ce puteau fi periculoase, spre poarta lui Râmniceanu. Până la urmă scorul a fost deschis de Urko (min. 17), atacantul debutant în tricoul CFR-ului finalizând perfect o centrare a lui Deac. 

Foto: Dan Bodea

În minutul 25 spaniolul a trimis din nou mingea în plasa porții lui Râmniceanu, dar reușita lui a fost anulată, corect, de Marius Avram, după ce atacantul gazdelor a lovit mingea cu mâna, deviind-o în poartă. În primele 15 minute din repriza a doua vișiniii au apărut de cinci ori în fața porții echipei campioane (Urko și Hoban de câte două ori și Camora). Golul doi a venit în minutul 82, la o minge aruncată pe Bokila, atacantul gazdelor a pierdut prim planul, dar Râmniceanu a șutat cu sete în Boly și mingea s-a scurs în plasa porții.

Viitorul n-a avut practic nicio ocazie importantă de gol până în minutul 87 când Ganea a șutat puternic din afara careului, dar Vâtcă a respins mingea, care a fost trimisă ulterior în corner. ”Mă bucur că am spart gheața și am câștigat primul meci acasă, mai ales că am jucat în fața campioanei, o echipă mai bună ca anul trecut, chiar dacă în meciul acesta nu au arătat-o. Am studiat foarte mult jocul lui Gică, știam cum vor juca. Am încercat să profităm pe contraatac, la fazele fixe și să profităm de atacantul nostru Urko Vera, care este foarte bun în jocul aerian”, a spus Dan Petrescu la Digisport, imediat după terminarea partidei.

Distribuie:

Postaţi un comentariu