Performanță uriașă pentru ”U”

Foto: Dan Bodea

Dragan Petricevic și Universitatea Cluj revin într-o finală a Campionatului Național de baschet, după 21, respectiv 14 ani. Baschetbalistele de la ”U” au demolat-o pe CSM Târgoviște, în meciul doi din semifinalele Ligii Naționale, scor 90-62 și universitarele vor juca din nou cu trofeul pe masă. Petricevic a peregătit perfect meciul de la Târgoviște, iar tactica bosniacului a dat roade. Încă din primul sfert clujencele și-au asigurat un avans confortabil de opt puncte, scor 10-18, după care au turat motoarele și au făcut o veritabilă demonstrație de forță în următoarele două parțiale (14-27 și 17-25).

Abia în ultimul parțial gadele de la CSM au reușit să echilibreze balanța de forțe, dar a fost mult prea târziu. Dâmbovițencele și-au adjudecat ultimul sfert, scor 21-20, însă, a fost doar o palidă consolare în fața unei echipe, Universitatea, care a zburdat pe parchetul Sălii Sporturilor din Târgoviște. Pe lângă calificarea în ultimul act al campionatului, după meciul de la Târgoviște Dragan Petricevic a devenit primul antrenor străin din istoria Universității Cluj, cu două echipe, băieți și fete, calificate în finalele campionatului național de baschet!

După titlul național câștigat, în 1996 cu băieții de la ”U”, Dragan Petricevic a reușit, după 21 de ani, să califice în ultimul act a Ligii Naționale de baschet și echipa de fete a celui mai vechi club universitar din România. Cu medaliile de argint asigurate, Dragan Petricevic și fetele sale vor încerca să obțină un rezultat cât mai bun și în finala cu ACS Sepsi Sf. Gheorghe.

Distribuie:

Postaţi un comentariu