Performanță mondială pentru echipa de Fed Cup a României

Foto: Dan Bodea

Echipa feminină de tenis a României s-a calificat în semifinalele Fed Cup la capătul unei întâlniri cu accente dramatice în care tricolorele au eliminat deținătoarea trofeului, Cehia. Punctul decisiv a fost obținut de perechea Irina Begu / Monica Niculescu care au trecut în trei seturi de perechea Barbora Krejcikova / Katerina Siniakova scor 6-7, 6-4, 6-4.

Foto: Dan Bodea

După prima zi a întâlnirii scorul era egal (1-1), Mihaela Buzărnescu cedând în meciul inaugural cu scorul de 1-6, 4-6, în fața jucătoarei numărul 5 în lume, Kalrolina Pliskova. Tot sâmbătă Simona Halep a trecut fără emoții de Katerina Siniakova (6-4, 6-0), iar duminică a învins-o pe Karolina Pliskova (6-4, 5-7, 6-4), ducând România în avantaj la scorul general, 2-1. În cea de a patra înfruntare Mihaela Buzărnescu, numărul 29 mondial, a pierdut în faţa Katerinei Siniakova, scor 4-6, 2-6 și întâlnirea a intrat în decisiv.

La capătul unei partide care a durat mai bine de două ore și jumătate Irina Begu și Monica Niculescu au triumfat și au dus România pentru a doua oară în istorie în semifinalele Cupei Federației. De notat că Cehia a cucerit 6 din ultimele 8 finale disputate în Fed Cup. În penultimul act al competiției România va întâlni Franța, în deplasare, în 20 şi 21 aprilie.

Distribuie:

Postaţi un comentariu