Performanță excepțională pentru judoka de la ”U” CSM Cluj

Sursa foto: frj.ro

Echipa feminină de judo ”U” CSM Cluj a cucerit medalia de bronz în finala Ligii Campionilor. Competiția a fost inaugurată în urmă cu doar doi ani, iar pentru echipa clujeană aceasta a fost prima calificare în ultimul act al celei mai importante competiții inter-cluburi de pe Bătrânul Continent. Din echipa ”U” CSM au făcut parte și două sportive din Japonia, Yonezawa Kaho și Suzuki Iori, ultima fiind chiar campioană mondială la junioare.

Ajutor din „Țara Soarelui Răsare”
Finalele Ligii Campionilor la judo s-au desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute în Portugalia, atât la masculin, cât și în întrecerea destinată fetelor. ”U” CSM Cluj, pregătită de antrenorii Florin Bercean și Gianina Andreica, avându-le în componență pe Andreea Chițu (categoria 52 kg), Loredana Ohai (57 kg), Ștefania Dobre (63 kg), Kaho Yonezawa (-70 kg) și Iori Suzuki Iori (+70 kg), a fost reprezentanta României în întrecerea feminină.

În finala pentru medaliile de bronz au învins reprezentanta țări gazdă, Benfica Lisabona, pe care a învins-o cu scorul de 3-2. Andreea Chițu a trecut prin Ippon de italianca Odette Giuffrida pentru ca mai apoi Loredana Ohâi să se impună în fața medaliatei cu bronz la Jocurile Olimpice din 2016 de la Rio, portugheza Telma Monteiro. Ștefania Dobre a pierdut la Juul Franssen, iar judoka Yonezawa Kaho a fost învinsă de Barbara Timo.

Victoria a fost adusă de cea de a doua japoneză ce a reprezentat clubul clujean și anume Iori Suzuki, care a câștigat lupta cu Rochele Nunes în cadrul categoriei +70 kg. Sportivele din Țara Soarelui Răsare, Yonezawa și Suzuki, au evoluat sub formă de împrumut pentru echipa clujeană. Niponele au fost convinse să reprezinte ”U” CSM de antrenorul coordonator al loturilor naționale de judo ale României, sensei Kohei Oishi.

„Este onorant să avem în echipă două sportive din Japonia. În primul rând pentru că e foarte greu să împrumuți un sportiv din Japonia. Foarte rar Institutul de Judo Kodokan din Tokyo aprobă ca sportivele lor să lupte pentru o altă țară. Din fericire Suzuki Iori este chiar sportiva lui sensei Kohei Oishi și datorită intervenției dânsului a venit să lupte pentru clubul nostru. Foarte important de știut e faptul că Suzuki este campioană mondială de junioare”, a declarat Gianina Andreica.

„Fetele noastre au dovedit că au spirit. Sunt tari! În judo, în afară de antrenament, tehnică și forță, trebuie să existe și spiritul de luptător, să poți să demonstrezi pe tatami nu doar că te-ai antrenat bine, ci și că la un moment dat ai o explozie și faci diferența”, a completat și președintele Federației Române de Judo, clujeanul Cozmin Gușă.

Rezultatul obținut de ”U” CSM Cluj-Napoca în finala Champions League este cel mai important obținut în acest an de judoka pregătiți la Centrul Național Olimpic de antrenorii amintiți mai sus. Trebuie menționat însă, că nici Yonezawa, nici Suzuki nu vor reprezenta România la Jocurile Olimpice de vară de anul viitor care vor fi găzduite chiar de capitala Japoniei, Tokyo.

Distribuie:

Postaţi un comentariu