Pentru Andreas viitorul se redefinește

Foto: Dan Bodea

La 20 de ani Andreas Calcan a jucat neplătit aproape un an. Accidentat fiind a fost lăsat să sufere fără să-l trateze nimeni. A fost trimis la echipa a doua a Universității Cluj și obligat să joace în campionatul universitar. La 22 de ani a dat probe de joc la Willem Tilburg și a impresionat. A refuzat un transfer la Ajax și a devenit om de bază la Dordrecht (33 de meciuri și 6 goluri, în sezonul trecut), apoi la Omniworld Almere (17 meciuri și 4 goluri în prima parte a acestui sezon). Acum va lupta pentru un post de titular și, de ce nu, pentru titlul de campion al României sub comanda lui Gică Hagi, la Viitorul Constanța.

„În 2016 eram pe nicăieri”
Andreas calcan este un produs 100% al FC Universitatea Cluj. A avut neșansa de a face parte dintr-o generație căreia fostul finanțator Florian Walter nu i-a acordat atenția meritată. Dorit de Steaua, uitat de conducătorii lui ”U” prin campionatul universitar, Andreas a primit șansa de a semna cu o fostă campioană în Țara Lalelelor, Willem Tilburg. În Olanda a ajuns într-un picior, la propriu. O mai veche accidentare, netratată, l-a obligat să joace cu infiltrații. A strâns din dinți, a făcut tușa, cum spun fotbaliștii, un an de zile. Apoi a revenit pe teren și nimeni nu l-a mai scos din formula de bază. După două sezoane și jumătate în Olanda, Calcan a semnat cu Viitorul lui Hagi.

„În 2016 eram pe nicăieri și George Ogăraru <<fost antrenor al Universității Cluj în sezonul 2014/2015 n.a.>> m-a ajutat să dau probe în Olanda. Acum a fost numit director de scouting la Viitorul și m-a chemat aici, nici nu am stat pe gânduri. Mi-am dorit să fac acest pas în față, să vin la un club cu pretenții, care se luptă la campionat. Am semnat cu Viitorul pentru că vreau să câștig trofee”, spune fostul mijlocaș al Universității Cluj. În Olanda a fost în topul celor mai buni tineri jucători și a atras atenția legendarei Ajax Amsterdam. Andreas nici nu a vrut să audă de marea campioană.

„Ajax urmărește toți jucătorii tineri și promițători, și nu doar din Olanda, dar nu mi-aș fi dorit să ajung la Ajax. Eu mi-am dorit să joc, nu să stau pe bancă. Știu ce pot și am demonstrat asta la echipele la care am jucat. La Dordrecht am avut un sezon foarte bun, am fost decisiv pentru echipă, am tras echipa după mine, am avut o atitudine bună. Încă după primele meciuri cei de la Dordrecht mi-au propus să mai rămân încă un an la echipă, dar au înțeles că îmi doresc mai mult. Eu am ambiții mult mai mari. Obiectivul meu e să ajung să joc pentru echipa națională a României”, punctează Calcan.

Distribuie:

Postaţi un comentariu