Pe bani și ”Bursucul joacă” la CFR

După modelul deja clasic la CFR Cluj, Vasile Miriuță a fost reconfirmat ca antrenor, doar pentru a fi dat afară 24 de ore mai târziu. Conducătorii clubului din Gruia nu au uitat că tehnicianul maramureșean a plecat cu scandal în iarna lui 2014 dezvăluind lucruri ”din vestiar” care i-au deranjat rău de tot pe Paszkany Arpad și Iuliu Mureșan. Roata s-a întors și odată cu ieșirea din insolvență șefii CFR-ului au demarat discuțiile cu Dan Petrescu, pentru funcția de ”principal”. Cel poreclit ”Bursucul” va întregi echipa în care a încercat să lucreze și la ASA Târgu Mureș, în iunie 2015: Bogdan Mara și Claudiu Bilașco. Atunci, Petrescu a condus un singur meci în calitate de antrenor. Apoi a fugit de la ASA, în momentul în care nu i s-au mai putut garanta și asigura pretențiile financiare.

Antrenor scump
Imediat după ieșirea din insolvență a CFR-ului președintele Mureșan a anunțat și bugetul pentru sezonul viitor: 8.000.000 de euro și transferuri importante. Titlul de campioană este ținta sportivă a vișiniilor, iar la un așa buget Vasile Miriuță, obișnuit să muncească pe bani puțini și în condiții grele, nu mai dădea bine în decor. Iuliu Mureșan le-a dat mână liberă lui Bogdan Mara și Claudiu Bilașco să se ocupe de transferuri, inclusiv aducerea unui nou antrenor, dar l-a readus la club pe Răzvan Zamfir, rătăcit câțiva ani pe la Bari. Nici nu a fost instalat bine ca manager sportiv și Mara a dat primele lovituri.

Evident cea mai importantă achiziție va fi cea a lui Dan Petrescu, pentru funcția de antrenor. ”Dan Petrescu e liber de contract și este o oportunitate să-l ai antrenor. Ieșirea din insolvență nu vine doar cu bucurie, ci și cu obligații. Finanțatorul nostru vrea performanță, iar Dan Petrescu este un garant al performanței”, a spus Bogdan Mara. Oficialul clubului din cartierul Gruia a mai spus că Vasile Miriuță ar fi rămas la CFR Cluj doar în cazul în care clubul nu ar fi ieșit din insolvență și, pe cale de consecință, nici obiectivele nu ar fi fost decât de supraviețuire.

Distribuie:

Postaţi un comentariu