Patru pentru un trofeu, Cupa Minaur

Handbaliștii de la Minaur Baia Mare trag tare în amicale, ca să facă o impresie bună la revenirea în Liga Națională

Sala Polivalentă Lascăr Pană din Baia Mare găzduieşte, la acest sfârșit de săptămână, cea de a 28-a ediţie a Turneului ”Cupa Minaur” la handbal masculin. La evenimentul dedicat revenirii în primul eşalon al echipei băimărene vor lua parte grupările Ştiinţa Municipal Dedeman Bacău (vicecampioana României), Steaua Bucureşti (echipă nou-promovată în primul eşalon) şi Energia Lignitul Pandurii Târgu Jiu (locul 8 în Liga Naţională).

 

Maramureșenii iau parte la acest turneu după alte două meciuri de pregătire, disputate la Odorhei, în compania echipei care a încheiat campionatul trecut pe locul 3 şi care participă în cupele europene. Băimărenii au pierdut cele două partide, cu 27-30, respectiv 34-39, însă golgeterul din această vară, Andrei Grasu, consideră că au fost două întâlniri extrem de utile: ”Relaţiile de joc nu sunt, încă, atât de bune precum ne-am dori, dar acestea se pot remedia în meciurile de pregătire. La Odorhei am făcut două partide bune şi am jucat cu multă determinare în defensivă”.

 

Suporterii Minaurului, rechemaţi lângă echipă
Revenirea Minaurului pe prima scenă a handbalului românesc, precum şi aducerea pe banca tehnică a lui Gheorghe Covaciu şi Adi Popovici, doi jucători emblematici ai grupării de pe Valea Roşie, este motiv de bucurie pentru toţi iubitorii handbalului băimărean. Cu toate acestea, ”reînvierea” echipei nu este şi garantul unor tribune pline. Tocmai de aceea, principalul echipei băimărene face apel la suporteri, pe care îi aşteaptă să umple tribunele Polivalentei.

 

”Aşteptăm spectatorii să vină în număr cât mai mare să fie alături de noi, pentru că Minaur este echipa oraşului, este o echipă care a fost iubită şi sper din tot sufletul să revină iubirea la loc fiindcă noi vom face tot ce e posibil să readucem handbalul masculin băimărean la nivelul la care a fost”, a spus Covaciu. Meciurile se vor desfăşura în Sala Polivalentă Lascăr Pană, iar intrarea spectatorilor va fi liberă.

Programul Cupei Minaur 2013
Vineri, 16 august:
ora 16.30: Ştiinţa Municipal Dedeman Bacău – CSA Steaua Bucureşti
ora 18.30: HCM Minaur Baia Mare – Energia Lignitul Pandurii Târgu Jiu

Sâmbătă, 17 august:
ora 16.30: Ştiinţa Municipal Dedeman Bacău – Energia Lignitul Pandurii Târgu Jiu
ora 18.30: HCM Minaur Baia Mare – CSA Steaua Bucureşti

Duminică, 18 august:
ora 10.30: Energia Lignitul Pandurii Târgu Jiu – CSA Steaua Bucureşti
ora 12.30: HCM Minaur Baia Mare – Ştiinţa Municipal Dedeman Bacău

 

În ceea ce priveşte mutările de “trupe” din lotul Minaurului, în această vară, cea mai importantă pierdere este cea a lui Alexandru Stamate, interul stânga care a ales să părăsească gruparea băimăreană pentru a pleca în Franţa. La capitolul “întăriri”, pot fi consemnate transferurile lui Andrei Grasu, golgeterul Ligii Naţionale în sezonul 2012-2013, care a fost adus de la Poli Municipal Timişoara, respectiv readucerea acasă a centrului Andrei Popescu, de la Pandurii Târgu Jiu.

 

Lotul Minaurului pentru Liga Naţională
Portari: Ionuţ Irimuş, Vasile Viman 2, Andrei Drăghici
Extreme stânga: Levente Orban, Răzvan Udriştoiu, Daniel Bera, Angelo Svoboda
Pivoţi: Mihai Buşecan, Florin Baican, Simion Crăciun
Centri: Alin Bondar, Andrei Popescu, Marian Clipea
Interi stânga: Andrei Grasu, Elvis Acsinia
Interi dreapta: Bogdan Mihai, Viorel Fotache
Extreme dreapta: Janos Olah, Călin Leordean, Flaviu Gaie

Distribuie:

Postaţi un comentariu