Patrițiu Abrudan audiat pentru deturnare de fonduri

Patrițiu Abrudan este suspectat de deturnare de fonduri / Foto: Dan Bodea

Fost arbitru și fost vicepreședinte al Federației Române de Fotbal (FRF), clujeanul Patrițiu Abrudan, a intrat în atenția Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organziată și Terorism. Conform anchetatorilor, Abrudan este cercetat într-un dosar ce vizează mai mulți oameni din fotbal. Procurorii investighează ce s-a întâmplat cu suma de 1 million de dolari primită de către FRF la FIFA în perioada 2010-2012. Potrivit procurorilor, suma amintită a fost transferată succesiv prin conturile mai multor persoane juridice şi fizice având ca scop însușirea necuvenită a acesteia.

Alături de Abrudan, mai mulți oameni din lumea fotbalului au fost citați, în această săptămână, la sediul central al DIICOT, pentru a fi audiați ca martori, de către procurori, într-un dosar legat de deturnare de fonduri primite de FRF de la FIFA. Patrițiu Abrudan este în prezent director regional al Băncii Transilvania și a fost vicepreședinte al FRF până în 2014 și vicepreședinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, funcție din care a demisionat în luna octombrie a aceluiaș an.

Site-ul gsp.ro mai notează și președintele clubului CFR Cluj, Iuliu Mureșan, a fost prezent la sediul central al DIICOT. Oficialul ardelenilor este audiat în calitate de martor, fiind fost membru al Comitetului Executiv în perioada 2010-2012 la care fac referire procurorii.


Publicitate

Postaţi un comentariu