Patimile promovării. ”U” – Ripensia 2-3, după un meci nebun

Foto: Dan Bodea

Universitatea Cluj a pierdut disputa de pe teren propriu din cadrul etapei cu numărul 32 al Ligii 2, cu Ripensia Timișoara, scor 2-3, și „studenții” și-au complicat situația în clasament. Meciul a debutat în nota de dominare a alb-negrilor, însă lentoarea construcțiilor le-a dat aripi bănățenilor.

Prima ocazie s-a irosit în minutul 20 când Gavra a scăpat singur cu portarul Moldovan, dar a fost altruist și a pasat lui Janos care a ratat incredibil din 14 metri. Două minute mai târziu Gavra a deschis scorul cu o execuție simplă, cu latul, după o pasă ideală a lui Hațiegan. După alte trei minute de joc Goga a pătruns în forță în careul advers și a ales să șuteze, deși Gavra era din nou în poziție de finalizare în gura porții.

Câteva zeci de secunde mai târziu Giurgiu a trimis puțin pe lângă vinclul porții adverse, iar pe contraatac Ripensia a restabilit egalitatea după o gafă de începător a lui Carol Taub care a trimis prea încet mingea spre propriul portar, iar Dumitra a profitat de oportunitatea ivită. Goga a încercat un răspuns imediat, dar șutul lui a trecut peste.

Mansour a ratat incredibil din mijlocul careului și bănățenii au trecut pe lângă șansa golului doi în condițiile în care ultimul sfert de oră a fost clar dominat de Ripensia. Bogdan Lobonț a efectuat două schimbări încă din debutul actului secund, dar cei care au înscris au fost oaspeții prin același Dumitra (min. 50), care l-a lobat pe Dur Bozoancă după o pătrundere în diagonală.

Cinci minute mai târziu Goga a șutat năprasnic, mingea a sărit în fața lui Moldovan și Hațiegan pe fază a restabilit egalitatea cu o lovitură de cap la colțul scurt. La 2-2 bănățenii au preluat din nou controlul jocului și Zaluschi a creat deranj mare în defensiva Universității. Toma a bătut o lovitură liberă de la 18 metri, milimetric pe lângă vinclul porții lui Dur Bozoancă, după care a început forcing-ul ”Șepcilor roșii”.

Mansour s-a prăbușit în mijlocul propriului careu, după un contact cu Goga și a fost nevoie de intervenția ambulanțierilor care i-au acordat primul ajutor chiar pe gazon. Fotbalistul Ripensiei a fost urcat în mașina medicală care nu a părăsit stadionul, semn că starea de sănătate a senegalezului nu a necesitat investigații suplimentare.

În minutul 90+1 Goga a trimis mingea în bară și tot el a șutat în faza a doua, dar un fotbalist bănățean s-a aruncat, la propriu, în calea balonului care a ajuns la Hațiegan, dar execuția atacantului Universității a fost scoasă de sub bară de Moldovan. În minutul 90+5 Gavra a scăpat singur cu portarul Ripensiei, l-a driblat, dar a șutat slab și mingea a fost respinsă de pe linia porții.

”U” a primit lovitura de grație în minutul 90+8 de la fost jucător al alb-negrilor, Octavian Drăghici, care a scăpat singur cu Dur Bozoancă și l-a lobat perfect pe portarul ”Șepcilor”. S-a terminat 2-3 și Universitatea Cluj a rămas la patru puncte în urma Chindiei Târgoviște, ocupanta locului 2, ultimul care permite promovarea directă în Liga 1. În ciuda eșecului fanii Universității Cluj au scandat: „Promovăm”, în semn de solidaritate cu jucătorii favoriți. Etapa viitoare ”U” va evolua, în deplasare, în compania unei alte echipe timișorene, ACS Poli.

Distribuie:

Postaţi un comentariu