Părintele Universității Cluj, Iuliu Hațieganu, readus la viață de … ”Centenar în Alb și NegrU”

Seria de evenimente dedicate Centenarului Clubului Universitatea Cluj derulate pe tot parcursul acestui an va culmina, vineri, printr-un eveniment inedit: un dialog imaginar între Iuliu Hațieganu și academicianul Ioan Aurel Pop, adică între părintele Universității Cluj, întruchipat de o hologramă și actualul rector al Universităţii Babeş-Bolyai.

Spectacolul aniversar va fi urmat de piesa de teatru „Acasă… la Cluj”, care cuprinde și o reconstituirea meciului dintre Universitatea Cluj și Ferar, din august 1945, meci numit la acea vreme partida de recâștigare a dreptului de a exista în acest oraș.

„Spectacolul de la sfâștiul acestei săptămâni face parte di calendarul evenimentelor prilejuite de aniversarea Centenarului Universităţii Cluj pe durata întregului an 2019. Dorim să încheiem sărbătoarea cu un eveniment de amploare. Spectacolul are în centru piesa de teatru, Acasă la Cluj. Piesa are doi scenarişti, doctorul Mihai Iubu, primul istoric al Universităţii Cluj şi Gelu Radu, cunoscut suporter al Universităţii Cluj”, a declarat, luni, vicepreședintele asociației Șepcile Roșii, Bogdan Blaga.

Spectacolul ”Centenar în Alb și NegrU” a avut un buget de 60.000 de euro și va avea loc vineri, 18 octombrie, de la ora 19:19, în Parcul Sportiv „Iuliu Hațieganu, accesul publicului fiind gratuit. 200 de persoane sunt implicate în organizarea evenimentului, iar publicul va avea la dispoziție 700 de locuri pe scaune. În plus, organizatorii au pregătit nu mai puțin de 919 cadouri pentru participanți.

Distribuie:

Postaţi un comentariu