Până la urmă victorie, dar au fost aproape de un dezastru

Foto: Dan Bodea

Baschetbaliștii de la U-BT Cluj au obținut a șaptea victorie din actualul campionat (82-76) în fața formației Phoenix Galați, într-o partidă din cadrul etapei a IX-a a Ligii Naționale. Victoria, una altfel absolut normală a ardelenilor, a fost obținută la capătul unei înfruntări cu o evoluție a scorului halucinantă. Clujenii și-au adjudecat primele două sferturi, cu 23-14, respectiv 21-10 și victoria părea să fie un al un scor fluviu, de peste 100 de puncte. Nu avea să fie deloc așa, pentru că după pauza mare gazdele au reintrat în meci incredibil.

Al treilea parțial a fost de coșmar pentru clujeni, în vreme ce gazdele au reușit să se apropie extrem de periculos de echipa lui Mihai Silvășan. După un 26-11 în favoarea gazdelor, în sfertul trei, gazdele au trecut incredibil la conducere, în minutul 33 reușind chiar să pună șase puncte avantaj pe tabelă, scor 68-62, în minutul 36, moment în care Silvășan a cerut timp de odihnă și a schimbat radical tactica de joc.

La reluare, Moldoveanu înscrie de la distanță, tot el punctează de sub panou cu fault și reușește și aruncarea suplimentară și a schimbat încă o dată cursul partidei, în favoarea echipei sale de această dată. Vlad Moldoveanu a fost cel mai bun om al meciului și a marcat 18 puncte pentru U-BT. Kyndall Dykes și Oudmane Barro au contribuit și ei cu câte 14 puncte fiecare, la victoria clujenilor, pe terenul celor de la Phoenix. Pentru U-BT urmează meciul din FIBA Euro Cupe, pe teren propriu, cu AEL Larnaca.

Distribuie:

Postaţi un comentariu