Pădurea ”U”nor Inimi Românești prinde contur

Foto: Dan Bodea

Câteva sute de suporteri, sportivi și oficiali ai echipelor care evoluează sub sigla FC Universitatea Cluj (baschet masculin și fotbal), dar și câțiva dintre jucătorii echipei de rugby ”U” Cluj, au participat duminică la lansarea proiectului Pădurea ”U”nor Inimi Românești. Inițiat de Peluza Șepcile Roșii, în parteneriat cu Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca (USAMV) și Asociația „Inima Ardealului”, proiectul marchează aniversarea unui secol de la înființarea clubului Universitatea Cluj.

Foto: Dan Bodea

Sub egidat “U100”, inițiatorii evenimentului și-au propus să planteze 12.000 de puieți, din șapte specii, respectiv pin negru, salcâm, lemn câinesc, corn, păducel, măceș cătină și mălin. Noua pădure a început să prindă viață pe terenul pus la dispoziție de USAMV. Este vorba despre un teren în suprafață de 1,2 ha, un hexagon cu circumferința de 460 de m. Arborii vor fi plantați în formă de inimă în interiorul căreia se va afla simbolul “U”.

Foto: Dan Bodea

„Prezenţa Universităţii Cluj în viaţa comunităţii, de-a lungul celor 100 de ani de existenţă, a fost și este una definitorie și determinantă. În anul Centenarului dorim să onorăm moştenirea primită, printr-un proiect care să dăinuie pentru încă un secol în inimile generaţiilor viitoare”, a transmis Peluza Șepcilor Roșii (inițiatoarea proiectului), prin intermediul unui comunicat. Acțiunea de duminică a fost doar prima etapă din programul de derulare a proiectului. Până la finalizarea inițiativei mai sunt încă trei etape după cum urmeză:

Etapa II – Duminică 31.III.2019 ora 10:00
Etapa III – Duminică, 07.IV.2019 ora 10:00
Etapa IV – Duminică, 14.IV.2019 ora 10:00.

Distribuie:

Postaţi un comentariu