Oficial ”U” Cluj: „Universitatea are nevoie de Mircea Cojocaru și Mircea Cojocaru are nevoie de U”

Foto: Dan Bodea

Directorul tehnic al Universității Cluj, Mircea Cojocaru, rămâne alături de echipă, a confirmat, joi, pentru Transilvania reporter, un oficial al „Șepcilor roșii”. Conform platformei numaiu.ro între managerul sportiv al grupării studențești, Ioan Ovidiu Sabău și directorul tehnic Mircea Cojocaru, ar fi avut loc un conflict verbal la finalul antrenamentului de la jumătatea acestei săptămâni, miercuri, 1 mai. Sursa citată anunța iminentul „divorț” dintre cei doi oficiali, scânteia disputei fiind lipsa de experiență a antrenorului Bogdan Lobonț.

„A fost o discuție mai aprinsă”
Dialogul purtat în tonalități înalte dintre Ioan Ovidiu Sabău și Mircea Cojocaru a fost confirmat de unul dintre oficialii clubului FC Universitatea, dar acesta este de părere că astfel de discuții sunt normale în condițiile în care se apropie finalul sezonului și, atât jucătorii, cât și staff-ul tehnic lucrează sub presiunea rezultatelor.

„Avem un obiectiv, promovarea, îl cunoaște toată lumea, de la jucători, la antrenori și suporteri. Au fost câteva rezultate nefericite care au dus la o stare de tensiune și la această discuție, dar nu se pune problema ca Mircea Cojocaru să părăsească echipa și clubul. Mircea Cojocaru are nevoie de Universitatea, așa cum și Universitatea Cluj are nevoie de Mircea Cojocaru”, a declarat oficialul clubului studențesc.

Mircea Cojocaru a fost învestit în funcția de director tehnic al „Șepcilor roșii” la începutul lunii aprilie, după ce echipa antrenată de Bogdan Lobonț înregistrase o serie de trei partide (0-0, acasă cu FC Argeș, 0-1, în deplasare cu Petrolul Ploiești și 1-2, acasă cu CS Mioveni), fără victorie. Odată cu revenirea lui Cojocaru în staff-ul tehnic, ”U Cluj a obținut trei succese le rând (6-2, în deplasare cu Daco-Getica, 2-1, acasă cu Farul și 8-0, în deplasare cu Dacia Unirea Brăila).

Însă, înfrângerea din etapa precedentă, 2-3, acasă cu Ripensia Timișoara a tensionat din nou atmosfera din vestiarul alb-negrilor, în ciuda susținerii de care echipa se bucură din partea fanilor. Galeria Universității Cluj a scandat la finalul meciului cu Ripensia: „Promovăm”, confirmând odată în plus susținerea echipei în lupta pentru accederea în Liga 1.

Dialog între „Ultrașii” și fotbaliști
Imediat după ce în mediul online a apărut informația conform căreia Mircea Cojocaru ar fi părăsit staff-ul tehnic al echipei, după discuția cu managerul sportiv Ioan Ovidiu Sabău, zeci de suporteri s-au mobilizat și au asistat la antrenamentul de joi, 2 mai, al echipei universitare. Pe parcursul ședinței de pregătire fanii au scandat și au cântat în semn de susținere a echipei. La finalul antrenamentului chiar a avut loc o discuție între suporteri și câțiva dintre jucătorii Universității Cluj.

„E normal ca suporterii să vină la antrenamente, nu e nici prima oară când se întâmplă, nu va fi nici ultima oară. La finalul antrenamentului au discutat cu jucătorii, iar concluzia este că trebuie să rămânem uniți pentru a ne îndeplini obiectivul. Veți vedea că Mircea Cojocaru va fi alături de echipă și duminică, la Timișoara <<Universitatea joacă la sfârșitul acestei săptămâni, în deplasare, cu ACS Poli, în cadrul etapei a 33-a a Ligii 2 – n.a.>>, și va fi până la sfârșitul campionatului”, a mai spus oficialul clubului.

Reamintitm că Mircea Cojocaru este la al doilea mandat în acest sezon pe banca Universității. Dacă în primul mandat a fost doar interimar, de această dată Consiliul Director al clubului a decis să-l numească director tehnic, ceea ce înseamnă că el va coordona pregătirea echipei, chiar dacă în acte Bogdan Lobonț și Adrian Iencsi sunt antrenori. Cu Mircea Cojocaru pe bancă (în primul mandat), Universitatea Cluj a disputat 7 meciuri din care a obținut 5 victorii, două rezultate de egalitate, a avut un golaveraj 17-1 și a acumulat 17 puncte.

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. Man Ioan says:

    Să plece Lobonț, să ne lase dacă nu și Sabău,., Când eram cu un picior in A ați adus acest clovn și se năruie tot.RUSINE CELOR RESPONSABILI. SĂ REVINĂ PRINCIPAL COJOCARU.

  2. Tg. Mures suporter says:

    la Cluj nu se doreste promovarea Universitatii.
    La Cluj se doreste ocuparea unor functii in cadrul clubului.
    Toti din conducere sunt “experti” de parca ei ar fi castigat Liga Campionilor si campionate mondiale. “U” Cluj ramane doar cu simbolul si e doar o rampa de lansare. Daca publicul clujean nu ar fi insistat “U” nu s-ar mai fi ridicat nici la nivelul de liga 2. Fara Sabau,Cojocaru ar fi ramas un anonim.Daca Sabau nu antreneaza si se ocupa de management,de ce nu antreneaza Cojocaru? Sa stai mereu in umbra si sa critici e foarte usor.Sa iei bani de la club pentru nimic numai pentru ca ai fost secundul lui Sabau,e clar protectionism.Din cand in cand sa faci pe antrenorul interim nu e suficient.Pana una alta Lobont are o cariera fotbalistica care o egaleaza doar pe cea a lui Sabau.Lobont trebuie ajutat nu criticat si daca Cojocaru s-a suparat ca ciobanul pe sat,sa plece asa cum au facut si Popescu si Falub sa antreneze undeva si sa-si dovedeasca calitatile de antrenor.Lotul nu a avut rezultate satisfacatoare nici cu Popescu si nici cu Falub(antrenori cu experienta). Cu o floare nu se face primavara si daca interimul Cojocaru vroia sa-si ia raspunderea sa antreneze si sa promoveze,ar fi fost prima varianta si Lobont nu ar mai fi venit.Cred ca nemultumirile lui Cojocaru nu sunt fondate si ar trebuii sa-i fie recunoscator lui Sabau ca la acceptat langa el.

Postaţi un comentariu