Off road / Cei mai buni piloţi din ţară se întrec în pădurile din Maramureș

Adrenalină la maxim pentru iubitorii sporturilor auto din Maramureș, gazda ultimei etape a Campionatului Național de Off Road

Maramureşul va fi, în acest final de săptămână, capitala Off Road-ului din România. Zona Baia Sprie va găzdui, în perioada 24-27 octombrie, a şaptea etapă din Campionatul National de Off Road – Xtreme Challenge Fiskars Maramureş 2013, organizat de clubul Xtreme Adventure Baia Mare.

Ultima strigare
Competiţia se anunţă una extrem de interesantă şi de disputată, fiind ultima etapă din acest sezon competiţional, astfel că rezultatele obţinute de cele 34 de echipaje participante vor definitiva clasamentul final la fiecare categorie în parte şi vor stabili campionii anului 2013. Întrecerile se vor disputa la trei clase diferite – Standard, Open şi Extrem – în conformitate cu regulamentele Federaţiei Române de Automobilism Sportiv şi al Comisiei Naţionale de Off Road.

Maşinile înscrise în competiţie vor concura pe trasee diferite, fiecare clasă având un anumit grad de dificultate. Trialul – Superspeciala şi probele speciale se vor desfăşura în zone special amenajate pentru public şi media. Organizatorii au pregătit numeroase suprize pentru toţi piloţii care vor sosi, în premieră, în Maramureş, traseele având toate “ingredientele” necesare unui concurs plin de suspans – văi abrupte, zone pietruite, drumuri forestiere, urcări şi coborâri spectaculoase.

Luptă strânsă pentru medalii
În Maramureş vor sosi, la finalul acestei săptămâni, cele mai bune echipaje din Campionatul Naţional de Off Road. Astfel, la categoria Open, spectatorii îi vor putea urmări pe primii doi clasaţi, Lucian Neag (Transsylvania – 44 puncte) şi Marian Andreev (Kamikaze – 42 puncte), care se vor duela pentru titlul de Campion al României. După primele şase etape, diferenţa dintre cei doi piloţi este de doar 2 puncte, astfel că titlul la această categorie se va decide în această ultimă etapă.

La categoria Extrem va lipsi liderul la zi, Demeny Szabolcs (Siculus Club), care ar putea pierde astfel titlul în acest an, diferenţa dintre el şi ocupantul poziţiei a doua fiind de doar 6 puncte. La categoria Standard câştigătorul este deja cunoscut, el fiind Răzvan Sonea (Transsylvania), care a reuşit să acumuleze în primele 6 etape 46 de puncte față de numai 30 ale ocupantul locului 2  Dan Barbu. Cei doi nu şi-au anunţat prezenţa în Maramureş, însă fanii sporturilor cu motor îl vor putea urmări, pe traseu, pe pilotul de pe poziţia a treia, Sandor Jozsef Mailath (ORC Mureş), care va concura pe Toyota LJ 70, încercând să-şi păstreze locul de pe podium.

Distribuie:

Postaţi un comentariu