Ocazii puține, decizii controversate și 1-1 în CFR – FCSB

Foto: Dan Bodea

O gafă de începător a portarului Niță și o fază care a amintit suporterilor de Steaua anilor ’80, au fost momentele care au făcut diferența în cel mai așteptat meci al începutului de sezon, CFR Cluj – FCSB. Meciul, încheiat la egalitate, scor 1-1, s-a disputat după un registru tactic deja cunoscut, impus de Dan Petrescu, la care oaspeții au încercat să răspundă prin acțiuni în viteză, mai toate oprite la marginea careului mare al vișiniilor.

În plus, CFR a avut gol prefect valabil anulat, iar FCSB un penalty evident, ignorat de arbitrul Hațiegan. Practic meciul a început cu gafa centralului din minutul 8. Nouvier sare la minge, într-un duel cu Benzar, deviază mingea către Vera care și înscrie, dar Hațiegan dictează eronat fault în atac și anulează reușita spaniolului. Culio reușește să obțină un cartonaș galben pentru Pintilii, deși reluările au arătat că piciorul stelistului este la 20-30 de centimetri de glezna argentinianului.

Pentru un contact inexistent Pitilii a văzut galben, iar Culio s-a zvârcolit pe gazon mai bine de două minute. În minutul 15 Budescu a executat interesant o lovitură liberă, mingea a căzut în fața lui Arlauskis, dar portarul CFR-ului a respins în corner. Cea mai mare ocazie de gol a oaspeților a irosit-o Bălașa, în minutul 38, după o lovitură liberă la capătul căreia a reluat incredibil peste poartă, din poziție perfectă.

În minutele adiționale (două, acordate pentru simularea lui Culio, din minutul 12), Niță iese ca un începător pe o centrare, ratează mingea dar boxează capul lui Vera, însă, atacantul CFR-ului găsește puterea să trimită mingea în poartă, iar la pauză gazdele conduceau cu 1-0, și nu din 11 metri. Au trecut 18 minute din partea a doua a confruntării până când FCSB a reușit faza meciului. Niță i-a pasat lui Pintilii, de la acesta mingea ajunge la Alibec, care o deviză direct către Man. Puștiul roș-albaștrilor pătrunde spre suprafața de pedeapsă a gazdelor și dă o pasă printre trei adversari lui Budescu, care și înscrie din cădere.

La 1-1 gazdele se retrag și mai mult, încercând cu disperare să țină de rezultat. Oaspeții controlează jocul și sunt aproape de a prelua conducerea în minutul 69. Benzar este lansat în careu, Nouvier încearcă o execuție acrobatică, îl lovește peste picioare pe Benzar, fără să fi atins mingea anterior, dar Hațiegan a închis ochii și a privat echipa lui Dică de o lovitură de la 11 metri clară. Roș-albaștrii au continuat să atace, dar fără să pună poarta lui Arlauskis în pericol. CFR-ul a așteptat fluierul final și s-a bucurat de egal, ca de câștigarea campionatului. CFR rămâne lider și are 4 puncte în fața celor de la FCSB.

Distribuie:

Postaţi un comentariu