O singură finală naţională de atletism pe Cluj Arena în 2015!

Deși dispune de cea mai bună pistă de atlerism din România, stadionul Cluj Arena nu este pe placul oficialilor FRA (Federația Română de Atletism), aceștia programând doar naționalele de juniori III la Cluj-Napoca / Foto: Dan Bodea

Pare o glumă proastă, dar nu e deloc aşa. Clujul dispune de cel mai mare și dotat stadion de atletism din țară (“Cluj Arena”), dar concursurile cele mai importante organizate de Federația Română de Atletism (FRA) au loc fie la București, fie la Pitești. Dacă anul trecut, președintele FRA, Ion Sandu, anunța în deschiderea ediției cu numărul 59 ale Campionatelor Internaționale de Atletism ale României că și ediția din 2015 va avea loc tot pe “Cluj Arena”, iată că în acest an la Cluj se va organiza o singură finală națională, cea de juniori III, în perioada 11-12 iulie. Arena clujeană va mai fi gazdă pentru Campionatul Național de ștafete și probe neclasice, în luna octombrie.

Nici măcar Campionatele Naționale Universitare nu au fost programate la Cluj, fiind preferat Piteștiul, tot acolo urmînd să aibă loc si Internaționalele României, ediția a 60-a. Ar putea exista, însă, și unele explicații. Ori vremelnicii conducători ai FRA-ului ignoră Clujulul și nu le place sub Feleac, ori condițiile de la Cluj nu sunt cele mai bune, deși s-au investit peste 800.000 de euro pentru pistă și materialele standardizate de concurs, iar condițiile de aici au fost lăudate inclusiv de oficiali ai FRA, fie autoritățile clujene, edili și foruri sportive, nu s-au implicat suficient (financiar, logistic, etc) atât cât să-și aducă contribuția la desfășurarea evenimentelor atletice importante la Cluj-Napoca.

Astfel că, la fel ca în anii precedenți, pe al doilea cel mai mare stadion al României se vor organiza doar tradiționalele concursuri zonale și regionale, Memorialul Atletic Clujean și Cupa Transilvaniei. Noroc cu Maratonul Clujului că așa mai știm și noi că avem la Cluj-Napoca cel mai mare și mai dotat stadion de atletism din România.

Distribuie:

Postaţi un comentariu