O nouă medalie europeană pentru Rareș Șipoș

Jucătorul clujean de tenis de masă, Rareș Șipoș, a obținut medalia de bronz la Campionatele Europene de Tineret. Sportivul legitimat la CSM Cluj-Napoca a fost aproape de o medalie și mai strălucitoare, dar a cedat în penultimul act al întrecerii continentale, în proba de simplu, în fața cehului Tomas Polansky, scor 1-4. Până să-și asigure medalia de bronz, Rareș a trecut în optimi, cu scorul de 4-1 la seturi de un alt ceh, Stanislav Kucera, iar în sferturi, Şipoş l-a învins pe Jiri Martinko (de asemenea din Cehia), cu scorul de 4-2 la seturi.

Finala probei de simplu i-a revenit lui Tomas Polansky, acesta trecând de celălalt român care a participat la europenele U21, Cristian Pletea, cu scorul de 4-3. Rareș are 18 ani și este antrenat, în cea mai mare parte a timpului, de tatăl lui, Septimiu Șipoș. Performanța de la Minsk nu este singulară, în palmaresul tânărului jucător clujean de tenis de masă regăsim și un bronz mondial cucerit alături de echipa națională masculină de juniori a României, la sfârșitul anului trecut, la Campionatul Mondial de Tenis de Masă pentru Juniori de la Riva del Garda.

În întrecerea juniorilor aceasta este prima medalie mondială din istoria tenisului de masă din țara noastră. În semifinale România a fost singura echipă non-asiatică, celelalte trei echipe fiind China, Japonia şi Coreea de Sud. De asemenea Rareș Șipoș mai are în palmares și un titlul continental la categoria de vârstă rezervată cadeţilor, cucerit în cadrul Campionatelor Europene de tenis de masă care au avut loc tot la Riva del Garda, în Italia. În cadrul aceleiași competiții Șipoș a mai cucerit trei medalii de argint în probele de la dublu cadeţi, alături de Cristi Pletea, în proba pe echipe şi cadeţi dublu mixt alături de belgianca Luisa Lung.

Distribuie:

Postaţi un comentariu