O Cupă pentru Centenar. U-BT favorită să organizeze turneul Final Four

Foto: Dan Bodea

U-BT Cluj s-a calificat în Final Four-ul Cupei României, după ce a câştigat cu scorul de 86-66 returul cu BCMU FC Argeș Piteşti. Întâlnirea a fost precedată de declarațiile războinice ale oficialilor din Trivale, care au continuat să alimenteze starea de tensiune după scandalul din tur. Pe teren calificarea clujenilor a fost mult mai uoară decât s-ar fi așteptat și cei mai optimiști suporteri.

Jocul a fost la discreţia alb-negrilor care au evoluat încă o dată la capacitate maximă încă din start. Clujenii au condus în permanenţă, problema învingătoarei nefiind pusă niciun moment. Trupa lui Mihai Silvășan a marcat din toate poziţiile și avea un avantaj de 12 puncte la pauza mare, scor 43-31.

Animați de ideea de a cuceri trofeul în anul în care clubul Universitatea sărbătorește Centenarul, baschetbaliștii clujeni au continuat să înscrie la foc automat și să se impună mai categoric decât o arată diferența de 20 de puncte de la finalul partidei.

În celelalte două meciuri programate miercuri, Dinamo București s-a impus cu scorul de 96-83 în fața formației SCM Timișoara și a obținut o calificare spectaculoasă în penultimul act al Cupei. La adăpostul a 20 de puncte, diferență obținută în manșa tur, CSM Oradea s-a impus și în returul cu Steaua completând careul de ași al Cupei României.

La începutul săptămânii viitoare, luni, se va stabili, prin licitație, locul de desfășurare al turneului Final Four al Cupei României, favorită pentru adjudecarea organizării fiind U-BT Cluj, câștigătoarea ultimelor trei finale. Tot luni se va desfășura tragerea la sorți a semifinalelor.

Distribuie:

Postaţi un comentariu