Nu te pui cu nemții! U-BT, eliminată de Ludwigsburg

Foto: Dan Bodea

Campioana României la baschet masculin, U-BT Cluj, a fost eliminată din turul 2 preliminar al Basketball Champions League. După un eșec la doar 6 puncte, în manșa tur de la Ludwigsburg, trupa lui Mihai Silvășan a visat frumos, și un pic exagerat, la o calificare în elita baschetului continental. Returul de la Cluj-Napoca a fost o lecție despre cum să nu tratezi un meci cu o echipă germană. Oaspeții de la Reisen au făcut ce au vrut în primele 10 minute de joc și au încheiat sfertul cu un neverosimil 27-9. 

Foto: Dan Bodea

Clujenii aveau să revină, la fel de puțin așteptat, în sfertul al doilea pe care și l-au adjudecat cu 26-19. Astfel, de la -18 puncte în primul parțial, U-BT aproape că a relansat partida, la pauză tabela de marcaj indicând scorul de 35-46 (-11 puncte în dreptul clujenilor). Al treilea sfert a fost mai echilibrat, dar tot echipa lui Silvășan a reușit să termine în avantaj (25-21). Practic, la intrarea în ultimul parțial baschetbaliștii din Ludwigsburg aveau același avans de șase puncte cu care au încheiat confruntarea tur. 

Foto: Dan Bodea

U-BT nu numai că nu a mai reușit să refacă diferența, dar chiar au cedat în ultimul sfert cu 17-21 și au spus ”La revedere” celei mai importante competiții baschetbalistice intercluburi. ”A fost un meci foarte dezamăgitor din punctul meu de vedere, aveam mari speranțe că putem întoarce rezultatul. Începutul jocului ne-a costat, am fost total nepregătiți, atât fizic, cât și mental și îmi asum asta. Nu am reușit să îi montez și să găsesc formula de start care să le dea forța necesară. 

Foto: Dan Bodea

Îmi felicit echipa că nu a cedat și, repet, am sperat tot meciul să întoarcem calificarea!”, a spus Mihai Silvășan. Pentru U-BT cele mai multe puncte le-au reușit Lasan Kromah (20) și Ousmane Barro (16). Campioana României își continuă campania europeană în FIBA Europe Cup.

Distribuie:

Postaţi un comentariu