Nostalgie în Regie. Rapid – ”U” Cluj 1-1

Foto: Dan Bodea

Liga 2, etapa a 16-a: Rapid primește vizita Universității Cluj. Cu ani în urmă un astfel de meci se juca cu casa închisă, fie în Giulești, fie pe bătrânul „Ion Moina”. Duminică. Cele două formații s-au duelat în Regie, noua casă a vișiniilor până când stadionul propriu va fi reconstruit din temelii.

Debutul întâlnirii a aparținut celor două galerii. Gazdele, euforice ca la orice apariție pe gazon a favoriților, cea a „Șepcilor roșii”, întărită cu un contingent semnificativ de „frați” din Ștefan cel Mare. Câteva incidente minore, în amintirea meciurilor de gală de altădată, apoi spectacolul s-a mutat pe teren.

În minutul 21 ”U” irosește prima ocazie de gol. Gavra a scăpat singur în flancul drept, a intrat în careu, a centrat pe jos în fața porții, însă Bonnin a plonjat şi a respins salvator din faţa lui Taub, care avea de îndeplinit o simplă formalitate. Trei minute mai târziu avea să deschidă scorul Rapid, prin Hlistei care a sărit mai sus decât Inacio și a trimis imparabil în poarta lui Dur Bozoancă.

După alte trei minute Goga a pătruns în careu, mingea a ajuns la Alex Pop care a trimis balonul în poartă, dar fanionul asistentului era deja ridicat pentru poziția afară din joc a atacantului universitar. Până la urmă alb-negri și-au concretizat momentele favorabile și Goga a restabilit egalitatea în minutul 33.

Cele două oponente au continuat să-și arate respect reciproc și în actul secund. În minutul 59 Dur Bozoancă a reținut fără probleme o minge, altfel bine cadrată de Hlistei. Pe contră, trupa lui Adi Falub a ratat ocazia meciului. Jorza a pasat greșit, mingea a fost interceptată de universitari, Pop a pasat perfect pentru Goga și ceea ce părea o finalizare de curtea școlii s-a transformat în ratarea întâlnirii. Mingea însă, a sărit dintr-o brazdă în momentul șutului lui Goga.

Nici rapidiștii nu au fost mai norocoși și au irosit la rândul lor două ocazii mari, prin Roskopf (min. 60 și 65), de ficare dată Dur Bozoancă intervenind providențial. Au fost și ultimele încercări concrete de a periclita cele două porți, după care meciul s-a stins. Rezultatul de egalitate nu-i scoate pe „studenți” din zona fierbinte a clasamentului. ”U” a acumulat 18 puncte în 1 meciuri și se situează pe locul 14.

Distribuie:

Postaţi un comentariu