No Dykes, no fun. U-BT e dependentă de starul american

Foto: Dan Bodea

Sezonul regulat al Ligii Naționale de Baschet Masculin LNBM s-a terminat. Până să înceapă faza play-off a campionatului, la Cluj-Napoca se va desfășura turneul Final Four al Cupei României, cu U-BT favorită numărul 1 la câștigarea trofeului. Specialiștii în baschet plasează trupa lui Mihai Silvășan pe aceeași poziție și în ceea ce privește câștigarea LNBM. Însă, înainte de a aprecia efortul colectiv al alb-negrilor, trebuie să remarcăm cifrele lui Kyndall Dykes.

Kyndall, principalul marcator
Clujenii nu etalează cel mai solid joc. Ba chiar alternează evoluțiile foarte bune, cu prestații modeste, care au adus câteva succese norocoase. Cu toate acestea alb-negrii au terminat sezonul regulat pe poziția a doua, ceea ce o avantajează în meciurile din faza play-off, iar majoritatea rezultatelor i se datorează lui Kyndall Dykes.

Foto: Dan Bodea

Statisticile arată că americanul este cel mai în formă baschetbalist al campionatului. Kyndall se află în Top 10 la trei categorii extrem de importante: cel mai bun marcator, cea mai mare medie de puncte pe meci și, de asemenea, în topul jucătorilor care au marcat cele mai multe puncte într-un singur meci.

Astfel, Dykes a marcat în meciurile sezonului regulat nu mai puțin de 446 de puncte fiind de departe cel mai prolific jucător. Al doilea în acest top este Kris Richard, de la campioana CSM Oradea, autor a 409 puncte. Tot Dykes are cea mai bună medie de puncte/meci (18,58, față de 17,68 a lui Mladen Jeremic de la BCMU FC Argeș Pitești).

În sfârșit, în ceea ce privește cea mai valoroasă prestație individuală din punct de vedere al numărului de puncte înscrise într-un singur meci, Kyndall ocupă un onorat loc 7, cu 30 de puncte marcate în disputa dintre U-BT și BCMU FC Argeș Pitești, în chiar prima etapă a sezonului 2018/2019.

Foto: Dan Bodea

Flămând de glorie
Americanul are 32 de ani, joacă de 10 ani în campionatele din Europa, mai mult de jumătate (șase ani), chiar pentru U-BT Cluj. E un răsfățat al tribunelor și știe acest lucru. Iubește scandările fanilor și face tot ce-i stă în putere să încânte audiența. Îi plac trofeele și mai presus de orice îi place să joace baschet.

A cucerit deja tot ce putea să câștige din puncte de vedere sportiv, printre altele și două titluri de campion cu echipa clujeană, dar își dorește o colecție cât mai mare de trofee. Este a treia perioadă în care Dykes îmbracă echipamentul echipei clujene. A mai jucat pentru U-BT (sau U Mobitelco, cum se numea echipa în acea perioadă – n.a.) între 2009 și 2012, dar și în partea a doua a sezonului 2016/2017.

A mai evoluat un sezon la Apu Gsa Udinese, în Italia, iar în iulie 2018 a revenit la Cluj. Nu impresionează prin statură (Kyndall măsoară doar 1, 92 metri), dar are o imaginație și o tehnică pe care știe perfect să le pună în slujba echipei. Uneori pare egoist, dar până la urmă acest lucru este atuul marilor sportivi. Este pur și simplu cel mai bun și fără el baschetul nu ar avea farmec.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu