Nimic la nimic, CFR rămâne lider în Liga 1

Foto: Dan Bodea (arhivă)

Cel mai important meci al etapei a X-a s-a terminat cum a început, 0-0. FCSB și CFR au fost campioane la lipsa de idei, atitudine mediocră și autosuficiență. Roș-albaștrii erau pe val după victoriile în fața Viitorului și a Universității Craiova, dar au abordat înfruntarea cu CFR cu frică. De partea cealaltă, feroviarii au jucat la egal și le-a ieșit.

Pe fondul prudenței exagerate abia în minutul 12 s-a consemnat prima fază în urma căreia se putea întâmpla ceva. Florinel Coman a executat o lovitură liberă, dar a lovit prost mingea care a fost reținută fără probleme de Arlauskis. După încă un sfert de oră de joc (min. 27), Omrani a scăpat singur spre poarta adversă, dar a șutat lamentabil pe lângă.

Câteva zeci de secunde mai târziu FCSB a avut penalty. Arlauskis îl lovește în suprafața de pedeapsă, plină figură pe Planic, dar centralul Ovidiu Hațiegan lasă jocul să continue. Portarul CFR-ului, conștient de greșeala pe care a făcut-o nu a mai continuat jocul și s-a oprit lângă Planic pentru a vedea care e starea fundașului lui FCSB.

Vișiniii puteau deschide scorul în minutul 44 la șutul plasat al lui Hoban, dar Planic a fost pe linia porții și a respins. În minutul 45+2 Deac a executat bine o lovitură liberă, la colțul scurt. Bălgrădean a respins cu dificultate și și-a salvat echipa. Intrat pe teren în repriza a doua, Harlem Gnohere a cerșit o lovitură de la 11 metri, după un duel cu Peteleu. De această dată Hațiegan a văzut bine și a lăsat jocul să continue.

Duelul Deac – Bălgrădean și-a mai consumat un episod în minutul 67. Decarul CFR-ului a tras bine, dar portarul FCSB-ului a respins încă o dată. Mult mai animate au fost minutele adiționale. Coman a fost aproape să dea lovitura pe final, dar șutul acestuia de la marginea careului de 16 metri s-a dus peste poartă (min. 90+2).

În sfârșit, la ultima fază a întâlnirii mingea a circulat pe traseul Bălgrădean – Gnohere – Cristea, ultimul pierdut în careul advers de fundașii CFR-ului a trimis frumos, cu capul, peste Arlauskis, dar balonul a izbit bara transversală și meciul s-a terminat, nu înainte ca Gnohere să ceară încă o dată penalty.

Cu 21 de puncte acumulate în 10 meciuri, CFR este lider în Liga 1, iar la jumătatea săptămânii o va înfrunta pe FC Botoșani în 16-imile Cupei României. Oficialii feroviari au solicitat amânarea partidei motivând că au prea puțini jucători în lot. FRF a refuzat solicitarea campioanei Ligii 1, în condițiile în care Dan Petrescu și staful lui au la dispoziție nu mai puțin de 36 (!) de jucători.

Distribuie:

Postaţi un comentariu