Nimeni nu le stă în cale

Foto: Dan Bodea

Baschetbalişti de la U-BT Cluj au obţinut a patra victorie consecutivă în FIBA Euro Cup, scor 99-76, îndeplasare cu KB Peja şi continuă să ocupe primul loc în grupa G a competiţiei continentale intecluburi. Mai mult, trupa lui Mihai Silvăşan a obţinut matematic calificarea în fazele superioare ale întrecerii. Meciul a fost la discreţia clujenilor care au profitat de statutul de favorită şi au luat jocul în propriile mâini, încă din primele secunde.

După 21-13 şi 30-17 în primele două parţiale de joc, alb-negri aveau deja un avantaj mai mult decât confortabil, de 21 de puncte, la pauza mare. Pentru ca lucrurile să fie clare, tot ardelenii şi-au adjudecat şi sfertul al treilea, scor 24-20, la capătul unei evoluţi cât de cât echilibrate. În ultimul parţial U-BT nu a mai forţat, având asigurată calificarea, astfel că, ultimele 10 minute s-au jucat pentru spectatori, echipa kosovară nemaiavând puterea să revină pe tabela de scor.

Sfertul a fost câştigat de KB Peja (26-24), dar per ansamblu U-BT a fost şi de această dată superioară parteneri de întrecere. Cu 8 puncte (maximum) din patru jocuri U-BT se gândeşte deja la viitorii adversari din faza a doua a competiţiei. „Cheia meciului în această seară a fost intensitatea cu care am întrat în meci şi dorinţa noastră de a ne întoarce cu o victorie la Cluj. Oricine îşi doreşte astfel de procentaje de la trei puncte, aşa cum am avut noi în prima repriză, respectiv 9 din 14”.

Distribuie:

Postaţi un comentariu