Nimeni nu-i mai oprește

Foto: Dan Bodea (arhivă)

Echipa masculină de baschet U-BT Cluj a obținut a 18-a victorie stagională, scor 94-84, în fața celor de la BCMU Pitești. A fost primul joc al alb-negrilor în fața propriilor suporteri, în cea de a doua fază a campionatului. Lideri ai României la capătul sezonului regulat, băieții lui Mihai Silvășan au bifat practic o victorie de serviciu cu BCMU, problema învingătoare nu s-a pus niciun moment. În primul sfert, echilibrat așa cum au fost trei din cele patru parțiale, clujenii s-au impus cu 24-21, dar au cedat în cel de al doilea cu 21-23.

Diferența s-a făcut la revenirea pe suprafața de joc. Alb-negrilor le-au ieșit toate, în vreme ce echipa oaspete a privit neputincioasă la morișca de pase și coșuri (23-15). În sfertul patru ambele echipe au lăsat garda jos și au oferit un spectacol sportiv de calitate, încheiat cu 26-25 pentru U-BT. ”Am avut un meci foarte greu în această seară, cu o echipă foarte bună. Nu am reușit să ne apărăm cum trebuie în această seară, am lăsat adversarului câteva aruncări deschise de care ei au profitat rapid, au avut 50% la aruncările de la distanță.

Sunt nemulțumit de momentele în care nu am comunicat cum trebuie, însă, cu toate aceste greșeli din apărare, am avut momente foarte bune în atac, am înscris 94 de puncte și victoria este victorie. Îi felicit pe băieți, însă nu avem timp prea mult să ne bucurăm, urmează un alt meci dificil, cu Timișoara, pe care trebuie să îl câștigăm! Trebuie să rămânem concentrați, să jucăm un baschet de calitate, căci, în acest fel, vom avea și apărare buna, ceea ce astăzi ne-a lipsit, dar și atac bun”, a declarat Mihai Silvășan.

Cel mai bun marcator al echipei clujene a fost Filip Adamovic autor a 21 de puncte. La această victorie au mai contribuit Kyndall Dykes cu 17 puncte și Barro cu 16. Etapa viitoare U-BT va evolua, duminică, în deplasare, la BC Timișoara.

Distribuie:

Postaţi un comentariu