Nicio surpriză. ”U” Cluj e în optimi

Foto: Dan Bodea

Universitatea Cluj s-a calificat în optimile de finală ale Cupei României la fotbal, după victoria la limită, scor 2-1, cu Știința Miroslava. Întâlnirea a reprezentant o dispută între două concepte de fotbal total diferite. Istoria și tradiția clubului clujean, care activează momentan în Liga 3, îi ”obliga”, cel puțin moral, pe fotbaliștii lui Adrian Falub să facă pasul în etapa superioară a competiției. De partea cealaltă, Știința Miroslava, o echipă ce încă mai activează în eșalonul secund, și-a trăit pe Cluj Arena unul dintre momentele despre care se va vorbi mulți ani de acum înainte în micuța localitate din Iași. 

Foto: Dan Bodea

Alb-negri au început bine meciul și Giurgiu le-a dat primele emoții oaspeților în minutul 10. Ursu și Goga au irosit și ei ocazii importante și prima repriză s-a terminat cum a început. Abia a început repriza a doua și oaspeții au cerut penalti la o intervenție a lui Abrudan, asupra unui adversar. Goga și Ursu au încercat o nouă ”colaborare”, dar ultimul nu a mai ajuns la centrarea fostului internațional. În minutul 57 Ambrosie îl faultează pe Ursu, la marginea careului, iar arbitrul Adrian Comănescu l-a trimis la vestiare pe fotbalistul Miroslavei. La faza imediat următoare Comănescu indică punctul cu var, după o fază petrecută în careul oaspeților. 

Foto: Dan Bodea

Giurgiu nu a ratat și Universitatea a deschis scorul în minutul 60. Patru minute mai târziu moldovenii au reușit să creeze prima fază mei periculoasă la poarta lui Albuț. Căinari a centrat bine, dar portarul Universității a intervenit salvator. Jucătorii de la Știința Miroslava au înțeles că nu au nimic de pierdut, ci doar de câștigat, dacă încearcă măcar să țină ritmul cu fotbaliștii de la ”U”. În minutul arbitrul acordă din nou penalti, de data aceasta la poarta lui Albuț. 

Foto: Dan Bodea

Marin trage cu frică, pe mijlocul porții, dar mingea ajunge până la urmă în plasă (1-1). Finalul de joc i-a aparținut Universității care l-a avut în prim-plan pe Brian Lemac. Golgheterul din sezonul trecut a ratat două bune oportunități de a înscrie golul victoriei (minutele 74 și 77). Până la urmă maramureșeanul a băgat-o în poartă după un șut frumos al lui Goga, respins în față de portarul oaspeților. S-a terminat 2-1 pentru ”U” care merge mai departe în optimile Cupei.

Distribuie:

Postaţi un comentariu