Nicio problemă la debutul oficial. U-BT a spulberat-o pe Rahoveci în FIBA Europe Cup

Foto: Dan Bodea

Baschetbaliștii de la U-BT Cluj au debutat oficial în noul sezon, miercuri, în Kosovo, în disputa cu KB Rahoveci, în manșa întâi din ultimul tur preliminar al competiției continentale intercluburi. Alb-negrii s-au impus cu un categoric 98-73, rezultat care, practic, le asigură clujenilor calificarea în următoarea fază a întrecerii.

Trupa lui Dusko Vujosevic n-a întâmpinat nicio dificultate în duelul cu vicecampioana din Kosovo. Clujenii aveau 8 puncte avans încă după primul sfert, pe care și l-au adjudecat cu scorul de 22-14, iar până la pauza mare diferența a crescut la 18 puncte în favoarea ardelenilor după un al doilea sfert încheiat cu 24-14 (28-46 scorul pauzei).

La revenirea pe parchet U-BT s-a dezlănțuit realmente. Clujenii au evoluat perfect, eficienți atât în ofensivă, cât și pe faza de apărare. Astfel, după alte 10 minute de joc scorul s-a dus la 79-47 în favoarea oaspeților. Ultimele 10 minute nu au mai contat. Gazdele și-au adjudecat parțialul cu 26-19, dar victoria alb-negrilor nu a putut fi pusă în pericol.

Tarolis și Plnicic (foto în echipament alb-negru) au fost cei mai importanți jucători ai lui U-BT, cei doi reușind împreună nu mai puțin de 39 de puncte. Returul se va disputa săptămâna viitoare, miercuri, de la ora 19:00, însă clujenii își știu deja adversarii din grupa G a FIBA Europe Cup. Este vorba despre suedezii de la Sodertalje, BC Balkan, din Bulgaria şi Enisey Krasnoyarsk din Rusia.

Distribuie:

Postaţi un comentariu