Nicio medalie la mondialele de atletism

Atletele Bianca Răzor şi Sanda Belgyan, ambele din Cluj, au dus România în finala mondială de şatfetă 4x400, ocupând locul 7

Duminică s-a tras cortina peste edţia 2013 a Campionatelor Mondiale de Atletism, o ediţie săracă din multe puncte de vedere. Delegaţia României, din care au făcut parte şi atletele clujene Bianca Răzor legitimată la CSS Viitorul şi Sanda Belgyan de la Universitatea Cluj, nu a obţinut nicio medalie, ba mai mult cele mai bune performanţe au fost obţinute de Marian Oprea, locul 6 la triplusalt şi şatfeta de 4×400 în care vedetele au fost cele două sportive din Cluj.

 

Belgyan şi Răzor au alergat în ultimele două schimburi şi au facut-o excelent, ducând ştafeta României pe un onorabil loc 7. Mai mult, Bianca Răzor şi-a corectat de două ori cea mai bună performanţă a sezonului, arătând încă o dată, dacă mai era nevoie, că la cei 19 ani împliniţi în chiar prima zi a mondialeleor, este marea speranţă a atletismului nostru pentru viitoarele competiţii majeore.

 

Duminică, în ultima zi de întreceri, Marian Oprea a păstrat speranţele noastre la o medalie mondială, dar săriturile sale nu au depăşit 16, 82 m, performanţă care avea să-l plaseze pe locul 6 în finala de triplusalt. Francezul Teddy Tamgho s-a impus în cele din urmă, cu o săritură fenomenală, 18, 04 m, din ultima încercare. El a fost urmat în clasamentul probei de Pablo Pichardo cu 17, 68 m, iar pe 3 a terminat Will Claye cu 17, 52 m. Delegaţia României la aceste Campionate Mondiale a numărat 15 sportivi, iar obiectivul trasat de Federaţia Română de Atletism era o medalie şi trei calificări în finale.

Distribuie:

Postaţi un comentariu