Nici Rafa, nici Ferrer! Spania a anunțat lotul pentru Cupa Davis

Roberto Bautista-Agut este liderul echipei de Cupa Davis a Spaniei, după ce Rafael Nadal și David Ferrer nu au fost convocați de Conchita Martinez

Căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis a Spaniei, Conchita Martinez, a nominalizat jucătorii care vor face deplasarea la Cluj-Napoca pentru meciul de Cupa Davis contra României, din turul al doilea al Grupei I, zona Europa-Africa.

Așa cum era de așteptat Rafael Nadal (numărul 5 în clasamentul ATP) nu face parte din reprezentativa iberică, astfel că, fostul număr 1 mondial riscă să rateze și participarea la Jocurile Olimpice de Vară de la Rio. Nadal acuză de mai multă vreme o problemă medicală la mâna stângă. La fel de surprinzătoare este și absența lui David Ferrer, al 13-lea jucător din topul mondial.

În vârstă de 34 de ani, David Ferrer se află la apogenul carierei și practică cel mai bun tenis al său, însă, acest lucru nu a fost sufficient pentru a prinde lotul pentru meciul cu România. Conform anunțului official, din echipa Spaniei vor face parte Roberto Bautista, Feliciano Lopez, Pablo Carreno-Busta şi Marc Lopez.

Întâlnirea dintre România şi Spania va avea loc în perioada 15-17 iulie, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Partida se desfăşoară după sistemul cel mai bun din cinci meciuri. Primele două meciuri de simplu se vor disputa vineri, 15 iulie, meciul de dublu va avea loc sâmbătă, 16 iulie, iar duminică, 17 iulie, celelalte două meciuri de simplu.

Echipa Spaniei:

Roberto Bautista-Agut
– locul 15 ATP la simplu
– poziţia 289 ATP la dublu
– a jucat 5 meciuri în Cupa Davis la simplu (2 victorii şi 3 înfrângeri)

Feliciano Lopez
– locul 21 în clasamentul mondial la simplu
– poziţia 17 ATP la dublu
– a jucat 12 meciuri în Cupa Davis la simplu (4 victorii şi 8 înfrângeri) şi 16 la dublu (8 victorii şi 8 înfrângeri)

Pablo Carreno-Busta
– 46 ATP la simplu
– locul 60 ATP la dublu
– nu are nicio victorie în Cupa Davis din 8 meciuri (5 la simplu şi 3 la dublu)

Marc Lopez
– locul 18 în clasamentul de dublu
– a jucat 9 meciuri în Cupa Davis (4 victorii şi 5 eşecuri)
– a pierdut, alături de Marcel Granollers, meciul cu cehii Tomas Berdych şi Radek Stepanek din finala Cupei Davis 2012.

Distribuie:

Postaţi un comentariu