Naționala de rugby a României debutează în 2019 la Cluj

Foto: Dan Bodea

Începutul anului 2019 înseamnă pentru naționala de rugby a României și startul în principala competiție a sezonului, Rugby Europe International Championship (REIC). În această ediție a REIC, „Stejarii” vor disputa trei meciuri pe teren propriu și două în deplasare, la Madrid și Bruxelles. La data de 24 decembrie, Federația Română de Rugby a primit confirmarea din partea oficialilor arenelor unde urmează să se dispute meciurile de pe teren propriu.

Astfel, România va disputa la Cluj-Napoca, pe Cluj Arena, meciul împotriva Georgiei, pe 9 februarie și la Botoșani, pe Stadionul Municipal, meciurile cu Germania și Rusia, pe 16 februarie, respectiv 9 martie. Sezonul 2019 al REIC va debuta pe 9 februarie, când „Stejarii” vor înfrunta deținătoarea trofeului, Georgia, cele două echipe întâlnindu-se în premiera pe Cluj Arena. România a mai jucat la Cluj-Napoca și în sezonul 2018 al REIC, când a întâlnit Germania (scor 85-6) și Rusia (25-15).

Apoi naționala de rugby va merge la Botoșani, după opt ani. Ultimul meci de rugby internațional jucat în nordul Moldovei, pe Stadionul Municipal, a fost în iunie 2010. Este vorba de partida din prima fază a recalificărilor la Cupa Mondială din Noua Zeelandă 2011, când Stejarii s-au impus în fața Ucrainei cu scoru de 61-7.

Meciurile României în Rugby Europe Championship 2019
9 februarie, Cluj-Napoca (Cluj Arena)
România – Georgia

16 februarie – Botoșani (Stadionul Municipal)
România – Germania

3 martie – Madrid
Spania – România

9 martie – Botoșani (Stadionul Municipal)
România – Rusia

17 martie – Bruxelles
Belgia- România.

Distribuie:

Postaţi un comentariu