Naţionala de fotbal feminin vine pe Cluj Arena

Naţionala de Fotbal Feminin a României va juca în 30 octombrie un meci din preliminariile Campionatului Mondial Canada 2015 pe Cluj Arena împotriva echipei Cehiei.

“Alegerea Cujului ca oraş gazdă reprezintă recunoaştere a ceea ce se întâmplă aici la Cluj în fotbalul feminin. Sperăm să fie de bun augur pentru naţionala României”, a spus preşedintele Comisiei pentru Fotbal Feminin, Alin Cioban.

“Sunt foarte mândru că jucăm la Cluj, e un vis mai vechi de al meu să jucăm pe acest stadion minunat. Trebuie să spun că în  Cluj există o cultură a fotbalului feminin”a spus şi antrenorul naţionalei, Mirtel Albon.

“E 8n eveniment important pentru că e primul meci al naţionalei de fotbal, chiar dacă feminin, pe cluj Arena şi sperăm să fie un îndemn şi pentru antrenorul Piţurcă să treacă peste superstiţii şi să vină şi cu naţionala masculină la Cluj. Mai ales că aici avem atât un public călduros, cât şi condiţii foarte bune pe stadion. Trebuie să spun că suntem mândri că din cele 18 componente ale naţionalei feminine 11 sunt de la Olimpia Cluj”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea uioreanu.

Meciul de miercuri cu Cehia este important pentru calificarea e hipei la mondiale, a recunoscut antrenorul echipei. “Ambele echipe doresc victoria, iar noi avem avantajul terenului. Ca şi orice echipă şi ca orice antrenor ne-am făcut calcule şi ne-am propus să facem 7 puncte în această toamnă. Deja avem 3, vrem să obţinem în 30 încă 3 cu Cehia şi apoi în noiembrie cu Spania măcar un egal sau să facem o surpriză”, a subliniata Mirel Albon.

“Sunt foarte fericită să joc pe Cluj Arena, practic am revenit acasă. Mi-am dorit să am un meci cu echipa naţională la Cluj şi aşteptăm cât mai mulţi spectatorti care să vină să ne susţină”, a spus Ştefania Vătafu, mijlocaş al echipei.

“Sper să ne ajute că jucăm aici, o să ne simţim ca acasă şi sperăm ca tot mai mulţi să fie alături de noi”, a spus şi căpitanul echipei Florentina Spânu.

Circa 3.000 de bilete vor fi oferite gratuit elevilor din şcolile clujene pentru a participa la acest meci.

Distribuie:

Postaţi un comentariu