Naționala de baschet, fără șanse în fața taurului spaniol

Marc Gasol și colegii săi nu au putut fi opriți de tricolori (FOTO: Dan Bodea)

România nu a rezistat decât 15 minute în fața campioanei Europei Spania, după care meciul s-a transformat într-o ploaie de puncte marcate de vedetele ibericilor, care au câștigat 91-50 pentru a treia victorie consecutivă din grupă. În primul meci al zilei, Ungaria a câștigat entuziasmant cu Cehia, în timp ce Croația a învins Muntenegru la capătul unui meci decis pe final.

Fără șanse cu Spania

Chiar dacă nu l-au avut pe teren pe Pau Gasol, odihnit pentru partida cu Croația, spaniolii nu au avut probleme cu România și au câștigat 91-50, deși tricolorii au început bine meciul. 21-19 arăta tabela la finalul unui prim sfert în care România a avut 19-18. După primele 10 minute, România a mai marcat tot 19 puncte, dar în următoarele două sferturi. Aruncările relativ simple nu au mai intrat, iar Vlad Moldoveanu a fost singurul care pe final a avut mai mult de 10 puncte. Spaniolii au schimbat liniile și cu excepția lui Pierre Oriola, nici un jucător titular nu a stat pe teren mai mult de 15 minute. Juancho și fratele său Willy au făcut show, iar Juancho chiar a terminat în double-double, având 18 puncte și 12 recuperări. Vlad Moldoveanu a terminat partida cu 15 meciuri și 6 recuperări, el fiind singurul jucător din tabăra României care a marcat mai mult de două coșuri.

În ciuda faptului că fusese anunțat meci cu casa închisă, partida cu Spania a avut 8100 de spectatori. Pentru România urmează partida cu Ungaria, în timp ce pentru spanioli urmează Croația.

Hangaria pentru cărțile de istorie

48 de ani au așteptat maghiarii pentru o victorie la un Campionat European, iar aceasta a venit luni, în partida cu Cehia, scor 85-73. Maghiarii aveau nevoie de victorie pentru a mai spera la calificarea în faza următoare a competiției, și după două meciuri în care nu a reușit să se ridice la nivelul așteptărilor, Adam Hanga a făcut o partidă fabuloasă. 31 de puncte, 8 recuperări și 8 pase a avut jucătorul lui FC Barcelona, el fiind ajutat de sărbătoritul zilei și colegul de cameră al lui Hanga, Voijvoda David, care a terminat meciul cu 18 puncte și 4 pase decisive. În ciuda faptului că diferența de la final de meci a fost de 12 puncte iar maghiarii au condus încă de la primul coș marcat, partida a fost una extrem de echilibrată, cu cele două formații implicate într-un joc foarte fizic. Spre deosebire de meciul cu Croația, ungurii au avut o zi excelentă în ofensivă, încheind partida cu un procentaj de 51 % la aruncările din acțiune care a ajutat mult mai ales în condițiile în care banca Cehiei a marcat 39 de puncte, față de doar 20 cât au avut rezervele Ungariei. De la cehi s-au remarcat Tomas Satoransky (18 puncte, 7 recuperări, 4 pase decisive) și Lukas Palyza, care a terminat meciul cu 18 puncte. Cehii vor juca marți cu Muntenegru în prima partidă a unei zile ce se va încheia cu derby-ul de foc, România Ungaria.

Croația 3/3

Croația a rămas neînvinsă în Grupa C și are trei victorii din trei meciuri după 76-72 cu Muntenegru. Bojan Bogdanovic a început în forță cu trei coșuri consecutive de trei puncte, iar după cinci minute de joc croații aveau 15-0. După mai multe minute în care nu au reușit să aibă succes cu aruncările de la trei puncte, muntenegrenii și-au revenit iar primul sfert sfert s-a terminat 17-25. Croația i-a ținut la respect pe adversari, și chiar dacă duo-ul Rice&Dubljevic au fost în mare formă, doar în sfertul patru a avut loc revenirea echipei Muntenegrului. Finalul a fost unul de infarct: cu 58 de secunde înainte de final și Roko Ukic eliminat cu cinci faulturi, un floater al lui Tyrese Rice a adus echipa muntenegreană la un singur punct în spatele Croației, însă Saric a marcat pentru +3, iar jucătorii Muntenegrului nu au mai reușit să înscrie la faza imediat următoare, meciul încheindu-se cu victoria Croației, scor 76-72. Pentru Croația, cel mai bun om a fost, din nou, Bojan Bogdanovic (23 de puncte, 6 recuperări), în timp ce din echipa muntenegreană s-au remarcat Tyrese Rice (22 de puncte) și Bojan Dubljevic care a terminat în double-double (17 puncte, 11 recuperări)

Mai jos, o galerie foto realzată de Dan Bodea.

Distribuie:

Postaţi un comentariu