Național Arena, pământ interzis pentru Ungaria

Suporteri din toată România i-au susţinut pe tricolori în confruntarea istorică cu Ungaria

Echipa națională de fotbal a României a câștigat cu scorul de 3-0 în fața Ungariei și urcă pe locul 2 în grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale din 2014. Rivalitatea de o viață dintre cele două reprezentative a fost doar pe hârtie, tricolorii reușind să anihileze orice inițiativă a oaspeților după ceva mai mult de 60 de secunde de joc. Maghiarii încă se așezau în teren când Marica a ciupit o minge și a pornit în viteză, perpendicular pe poartă și a ”trimis-o” în poartă. Era 1-0 pe tabela de marcaj și prin venele ungurilor curgea deja plumb.

În ciuda criticilor tot mai dese selecționerul Victor Pițurcă a nimerit și de această dată echipa cea mai bună și avalanșa de pase a continuat în jumătatea de teren a oaspeților. În minutul 30 același Marica își ridică privirea din pământ și îi așează mingea lui Pintilii, iar mijlocașul Stelei a marcat poate cel mai frumos gol al serii în preliminariile Cupei Mondiale, 2-0 pentru România.

La pauză tabela indica scorul perfect și tot odată pericuos pentru România. Imediat după reluare ungurii au încercat să pună stăpânire pe joc, dar nimic nu le-a ieșit, iar oamenii lui Pițurcă arătau că încă nu s-a terminat coșmarul de la București. Bogdan Stancu a furat și el o minge din bocancul unui adversar și a țâșnit spre poarta ungară, dar epuizat de efort a tras aiurea.

Până spre final vecinii noștrii au încercat încă odata să revină în joc, dar schimbările efectuate de Victor Pițurcă au fost inspirate. S-au evidențiat băimăreanul Hoban și Tănase, ultimul reușind o fază de toată frumusețea în minutul 88 al meciului, iar șutul său s-a dus în poartă pentru un 3-0 de neprezentare.

Grație acestei victorii România trece pe locul secund în grupa D cu 13 puncte și așteaptă meciul cu Turcia, programat marți, de la aceași oră, 21.00, pe Arena Națională. Victoria în fața Ungariei dublată de un succes în fața otomanilor le-ar asigura tricolorilor poziția a doua în clasamentul grupei și implicit accesul în barajul de claificare la Cupa Mondială.

[nggallery id=120]

Distribuie:

Postaţi un comentariu