N-au ținut pasul cu rușii. U-BT, primul eșec în FIBA Europe Cup

Foto: Dan Bodea (arhivă)

Baschetbaliștii de la U-BT Cluj au suferit prima înfrângere a sezonului, scor 87-97, în disputa din Siberia, contra formației Enisey Krasnoyarsk. Meciul contând pentru etapa a treia a fazei grupelor în FIBA Europe Cup, a fost controlat autoritar în primele două sferturi de către gazde.

După un prim parțial terminat cu scorul de 25-19, rușii au continuat să pună presiune pe echipa lui Mihai Silvășan și au intrat la cabine la adăpostul unui avantaj de 12 puncte (scor 54-42. La reluare alb-negrii au încercat să descifreze jocul gazdelor, dar nu au reușit decât să reducă, nesemnificativ, ecartul de pe tabela de marcaj (77-67).

Abia sfertul al patrulea a fost unul echilibrat, ba chiar U-BT a trecut în controlul jocului fără să reușească însă, să reușească să întoarcă rezultatul.

„A fost un meci dificil, disputat în faţa unei echipe foarte bune. Enisey are un bilanţ de 3-1 în Liga VTB, acolo unde a reuşit să o învingă pe CSKA Moscova. Au jucători buni, dar acest lucru nu scuză lipsa de intensitate a jucătorilor noştri. La final ne-am luptat, ceea ce este îmbucurător.

Am revenit în joc şi cu puţin noroc am fi putut să întoarcem soarta partidei în favoarea noastră. Trebuie să învăţăm de pe urma acestui meci, să fim mai buni şi să înţelegem că dacă vrem să avem succes, trebuie să învingem astfel de adversari”, a declarat Mihai Silvășan, pentru site-ul oficial al clubului.

Enisey Krasnoyarsk și U-BT conduc grupa G a FIBA Europe Cup, ambele acumulând câte 5 puncte în trei partide. Clujenii vor disputa următoarea partidă, sâmbătă, 9 noiembrie, de la ora 19:00, acasă, în compania formației SCM Timișoara.

Distribuie:

Postaţi un comentariu